Gündem

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ‘dindar nesil’ ve 'otizm' tartışması

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin yüzde 84’ü personel giderleri ve SGK harcamalarına ayrıldı

16 Kasım 2019 09:07

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 125 milyar 396 milyon liralık 2020 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Toplantıya HDP milletvekili Garo Paylan'ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dindar nesil” çağrısını gündeme getirmesiyle başlayan 'dindar nesil' ve 'otizm' tartışması damga vurdu.

Bakanlık bütçesinin yüzde 84’ü personel giderleri ve SGK harcamalarına ayrıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un komisyonda yaptığı sunumda, yeni sürece ilişkin çalışmalar yerine sadece mevcut uygulamaları aktarması dikkat çekti. Selçuk’un bütçe yükü nedeniyle ertelendiğini açıkladığı yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ayrıntıları da sunumda yer almadı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dindar nesil” çağrısı da komsiyonda tartışma yarattı. HDP milletvekili Garo Paylan, “Dindar gençlik yetiştirebilirsiniz ama bu nesil vicdanlı olmalı” dedi. Paylan’ın Aksaray’da okul müdürünün “Otistik öğrenciler sınıfı” yazısının yer aldığı fotoğrafı komisyonda göstererek, “Bu yönetici dindar olabilir ama vicdanlı değil” sözleri tartışma yarattı. AKP milletvekilleri, “Dinimize hakaret etme” diyerek Paylan’a tepki gösterdi.