Dünya

Piyangodan 148 milyon sterlin kazanan kadın, servetini dolandırıcılıktan hüküm giymiş kocasına harcadı

Gillian Bayford'un, 43 yaşındaki hüküm giymiş dolandırıcı Brian Deans'ı, harcama çılgınlıkları yüzünden tartıştıktan sonra İskoçya'daki evinden attığı söyleniyor

09 Mart 2024 11:08

T24 Dış Haberler

İskoçya'da Gillian Bayford isimli bir kadın, 43 yaşındaki hüküm giymiş dolandırıcı kocası Brian Deans'a küçük bir servet harcadı. Durumu fark eden kadın daha sonra kocasını evden attı. 

Bir piyango talihlisi olan Bayford, 148 milyon sterlinlik servetinden kocası Deans için arabalar, tatiller, saatler ve beş yıldızlı futbol gezilerine harcama yaptı. Arkadaşları 51 yaşındaki kadının, kısa sürede parasına alışan işsiz Deans için çoktan "küçük bir servet harcadığını" söylüyor.

Tanıştıkları sırada Dundee'de yıkık dökük bir dairede yaşadığı söylenen Deans, daha sonra Gillian'ın malikanesine taşındı. Kaynaklara göre kısa süre içinde paraya alıştı ve parasını arkadaşlarını futbol maçlarına götürmek ve onlara bir şeyler ısmarlamak için harcadı.

Gillian ona aylık bir harçlık veriyordu ama iddialara göre 'aşık' Gillian onun lüks zevklerini karşılamak için giderek daha fazla para ödemek zorunda kalıyordu.

Gillian Bayford'un, 43 yaşındaki hüküm giymiş dolandırıcı Brian Deans'ı, harcama çılgınlıkları yüzünden tartıştıktan sonra İskoçya'daki evinden attığı söyleniyor.

The Sun'a konuşan bir arkadaşları, "Brian, Gillian'ı bir para makinesi olarak görüyordu, başka bir şey değil. Eğer bu şekilde devam etselerdi beş parasız kalabilirlerdi" dedi. 

Deans'in 2012 yılında zincir bir market olan Tesco'yu 13 bin 500 sterlin dolandırdığı için hapse atıldığı öğrenildi. O ve mağaza üzerinden sahte müşteri iadeleri yaparak binlerce kişiyi dolandıran bir arkadaşı altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski dolandırıcının Gillian'dan aldığı her şeyi çoktan harcadığı ve şimdilerde bir pub işlettiği tahmin ediliyor.