Dünya

Pile-Yiğitler Yolu inşaatı: BM Barış Gücü ile KKTC yetkilileri arasındaki arbededen yeni görüntüler ortaya çıktı

KKTC, bu arbedede 8 polisin yaralandığını duyurmuştu

23 Ağustos 2023 16:01

T24 Dış Haberler

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Pile-Yiğitler Yolu inşaatına yönelik müdahalesinden yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, BM Barış Gücü askerleriyle KKTC'li yetkililer arasındaki arbede görülüyor. KKTC, bu arbedede 8 polisin yaralandığını duyurmuştu. 

Geçtiğimiz Cuma günü, BM Barış Gücü askerleri, Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek üzere sabah saatlerinden itibaren projenin başlanacağı alana beton bloklar yerleştirmişti. KKTC tarafının yetkililerini ve yol yapım araçlarını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri, ayrıca araçlarını KKTC topraklarına park etmişti. KKTC güvenlik güçleri ise BM'ye ait araçları bölgeden dozer yardımıyla kaldırmıştı.

Pile-Yiğitler yolu yapımı sırasında BM Barış Gücü askerleri ile çıkan arbedede, 8 KKTC polis memurunun yaralandığı açıklanmıştı.

KKTC'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Pile – Yiğitler yolu projesi hususunda Kıbrıs Türk tarafının yapıcı tutumu ve bu yönde yaptığı tüm çağrılara rağmen bugüne kadar Pile’de yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırıcı adımlar atılmamış ve iyi niyetimiz karşılık görmemiştir. Bu nedenle Ada’nın eşit ortağı olan Kıbrıs Türk tarafı Pile – Yiğitler Yolu’nun tamamlanması için gerekli çalışmaları, BMBG’yi bilgilendirmek suretiyle başlatmıştır" denilmişti.