Özel Dosya

Piçler Savaşı’ndan Castamere Yağmurları’na; T24 editörlerinin favori Game of Thrones bölümleri

T24 editörleri seçti...

25 Mayıs 2019 08:00

Game of Thrones, izleyicilerinin büyük bir kısmında tatminsizlik yaratarak, bazılarını “Son sezon yeniden çekilsin” serzenişlerine boğarak sona erdi. T24'ün diziyi izleyen editörleri, 8 sezon 73 bölümlük bu serüvende en beğendikleri bölümleri seçti.

Siz de Twitter üzerinden #GoT24 etiketiyle en beğendiğiniz bölümü ve sebeplerini paylaşabilir, yarın yayınlanacak “T24 okurları favori bölümlerini seçiyor” oylamasına katılabilirsiniz. İşte T24’ün seçimleri…

Sezon 3, Bölüm 4 “And Now His Watch Is Ended” (Nöbeti Artık Sona Erdi) | Damla Uğantaş

Son bir haftada sosyal medya hesaplarımıza düşen onlarca Game of Thrones haberinden bir tanesi “Çocuklarının ismini 'Daenerys' ve 'Khaleesi' koyan anneler pişman” başlığını taşıyordu. Dizinin finaline sadece bir bölüm kala, dünyada milyonlarca hayranı bulunan Daenerys Targaryen’in bir ‘Deli Kraliçe’ye dönüşmesi elbette ki, ona hayranlık besleyen ve 8 sezon boyunca Yedi Krallık’ı yönetmesini isteyen ebeveynler için büyük bir hayal kırıklığıydı.

İşte bütün bu hayal kırıklıklarını yaratan ‘hayal’in doğuşu benim için 73 bölümün en iyi olanıydı: Kapılar açılır, bir köle tüccarı olan Krazyns mo Nakloz ile ejderha karşılığından Lekesizler’i almak için anlaşan Daenerys dışarı çıkar. Takas yapılır ancak Krazyns mo Nakloz için bir sorun vardır: “Bir ejderha köle değildir”

İlk kez burada Valyria dilini konuştuğunu öğrendiğimiz Daenerys’in (Ben antik Valyria'nın kanından Targaryen Ailesi’nden Daenerys Stormborn. Valyrian benim ana dilim) Lekesizler’i kontrol edebildiği anda verdiği emir çok nettir: “Öldürün sahipleri, öldürün askerleri, kamçısı olan kim varsa öldürün ama hiçbir çocuğa dokunmayın, gördüğünüz her kölenin zincirini çözün.”

Bölümün sonunda Daenerys, Lekesizler’den özgür birer insan olarak onun yanında savaşmalarını isterken, izleyici köleliğe son verilen Valyria’da kumlara gömülmüş bir kamçıyı izlemektedir.

Daenerys Yedi Krallık topraklarına yaklaşırken, Westeros’ta düğün hazırlıkları yapılmakta, esir alınan Jaime Lannister ve Brienne of Tarth arasında bir yakınlaşma yaşanmakta ve Kuzey’de, Duvar’ın ötesindeki isyan çıkmaktadır.

Sezon 3, Bölüm 9 “The Rains of Castamere” (Castemere Yağmurları) | Gonca Tokyol

Biz bu diziyi sevdiysek, bunda aslan payı beklenmedik ölümlere, “Yok artık ya”lara, “Onu da mı be” sorularına ait. İlk sezonu boyunca “Sen izlemiyor musun” sorularına muhatap kaldığım, sonunda oturup bütün bir sezonunu bir gecede izlediğim Game of Thrones’ta favori bölümüm, ‘Misafir Hakkı’nın çiğnendiği, Starkların kökünün büyük oranda kurutulduğu The Rains of Castamere’e gidiyor.

Bir aşk uğruna ya rab ne hanedanlar batıyor. Sevgili Robb Stark, o kadar savaşın arasında sözünü çiğneyip de Özgür Şehirler’den gelen Talisa’ya sevdalandığında bir şeylerin yolunda gitmeyeceğini hepimiz tahmin edebiliyorduk ama bu kadarını da beklememiştik.

Kindar, çirkin ve de enseste yatkın Lord Walder Frey tabii ki de öcünü aldı ve babasının cenazesine yanan ok atmayı bile beceremeyen Edmure Tully kafasını Roslin Frey’in münasip yerlerine gömmüşken Robb Stark, Catelyn Stark ve daha niceleri hayata gözlerini yumdu. Sonuçta, “Lannisterlar tebriklerini yollamıştı…”

Sezon 5, Bölüm 5; “Kill The Boy” (Çocuğu Öldür) | Faris Kasioğlu

Favori bölümüm olan 5. sezonun 5. bölümü. Sör Jorah ile hikayenin en cücesi Tyrion Lannister’ın eski Valyria’daki yıkıntılarda geçirdiği zamanla görsel olarak insanı etkileyen bu bölüm; serinin en güçsüz ve yalnız karakterinin tam zıttı olan devasa ve güçlü ejderhayı görüp şaşkınlık ve bir o kadar da hayranlık içinde onun uçuşunu seyretmesiyle aklımda yer etmişti.

Sezon 5, Bölüm 8; “Hardhome” | Abdullah Karlıdağ

Jon'un yabanilere yardım için gitmesi ve Ak Gezenlerle karşılaşması oldukça şaşırtıcıydı.Bu bölümün beğenmemin nedeni Ak Gezenler'le ilk savaş sahnelerini içermesi. Ayrıca bu bölümde Ak Gezenler'i yöneten komutanın Snow tarafından öldürülmesi anındaki "öldürülebilirlik” şaşkınlığı. Ayrıca Night King'i görmemiz de bu bölüm açısından önemli. Ve bölümün zirve yaptığı, 5. sezon 8. bölümü unutulmaz kılan sahne: Jon ile Night King'in karşılıklı birbirlerine bakışmaları ve ölülerin Night King tarafından tekrar diriltilmesi.

Sezon 6, Bölüm 9; “The Battle of Bastards” (Piçler Savaşı) | Metin Kaan Kurtuluş

Bence dizinin en iyi bölümü 6. sezonun 9. bölümü olan ''The Battle of the Bastards''dı. Dizinin en başarılı savaş sahnelerinden bazılarının bu bölümde bulunmasının yanı sıra bölümde kullanılan müzikler de inanılmaz bir atmosfer yaratıyordu. Savaş sahnelerinin bir bölümünü fırlatılan okların perspektifinden izlememiz de güzel bir detaydı. Jon Snow ve beraberindekilerin Bolton ordusu tarafından sıkıştırılmasının ardından Jon'un cesetlerin arasından çıkma mücadelesi bence dizinin en ironik sahnelerinden biri.

Sansa'nın Ramsay'i öldürmek üzere köpekleri salmadan önce söylediği sözler de unutulmayacaklar arasında: “Senin sözlerin yok olacak. Senin hanedanın yok olacak. Adın yok olacak. Senin hatıraların yok olacak.”

Sezon 6, Bölüm 10; “The Winds of Winter” (Kış Rüzgarları) | Berk Özdemir

Bir video editör olarak en beğendiğim bölümün ‘The Winds of Winter’ olması çok şaşırtıcı gelmese gerek. Bölümün sinematografisi, kurgu akıcılığı çok iyiydi. Ama benim vereceğim en yüksek puan, dizinin müziklerini yapan Ramin Djawadi’ye. Bölümde kullanılan parçaların hepsi çalma listelerimi süslüyor. Özellikle “Light of the Seven”, bölümle aynı adı taşıyan “The Winds of the Winter”, “Winter Has Come” ve “The Tower” parçaları muhteşem ve hepsi aynı bölümde çalıyor.

Önceki bölüm de efsaneydi ki o bölüm ‘Battle of the Bastards’dı. Fakat bu bölümde dizinin gidişatıyla ilgili çok önemli bilgileri açıkladılar, teori oluşturup teori çürüttüler. Özellikle dramatik ve beklenmedik sahnelerin yoğunlukta olduğu bir bölümdü. Cersei’nin sept’i, içinde kendi kuzeni ve Tyrell ailesinin veliahtları olmasına rağmen çılgın ateşle yok etmesi ve orada yaşatılan gerginlik harikaydı. Ardından gelen Tommen’in intiharı büyük bir şoktu. En gaza getiren sahneyse Daenerys’in donanmasını görmemizdi. Geliyordu gönlümüzün efendisi King’s Landing’e. Duygusal açıdan oldukça yoğun bir bölüm olduğunu da söylemek gerek. Tyrion’ın sağ kol olması, karakterinin gelişimi açısından bir dönüm noktasıydı. Ayrıca Jon Snow’un annesinin Lyanna Stark olduğunu muhteşem bir geçişle verdiler.

Sezon 7, Bölüm 1; “Dragonstone” (Ejderha Kayası) | Melis Karaca

8 sezona dönüp baktığımda en iyi hislerle bitirdiğimi hatırladığım bölüm (ki Game of Thrones izleyenler bu hissi nadir tadar), 7’inci sezonun birinci bölümüydü. Benim için Dragonstone’un (Ejderha kayası) yıldızı Arya Stark oldu. Rob Stark ve Catelyn Stark da dahil olmak üzere pek çok kişinin aniden öldürüldüğü üçüncü sezonun en etkili bölümlerinden biri olan The Rains of Castamere’in (nam-ı diğer Red Wedding) ‘intikamını’ alan Arya, Frey hanedanının bütün erkeklerini zehirledi. Bölümün ve daha sonra da dizinin unutulmaz repliklerinden biri haline gelen ‘Kuzey asla unutmaz’ ise Frey’leri öldüren Arya’dan geldi.


Game of Thrones'tan Ice Ice Baby Performansı