Politika

Pervin Buldan'dan DBP'li Aydeniz'e destek açıklaması: Meclis ve halkların iradesine vurulacak darbeyi kabul etmiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasının Meclis'e yönelik bir darbe olacağını söyledi

25 Temmuz 2022 15:04

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması konusunu görüşmek üzere yarın toplanacağını belirterek, "Meclis’in iradesine, halkların iradesine, Diyarbakır halkının iradesine vurulacak olan bu darbeyi kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

HDP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Buldan, yarın TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunun, partilerinin bileşenlerinden olan DBP'nin Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili toplanacağını kaydederek, komisyondan çıkacak sonucu tahmin edebildiklerini söyledi.

Komisyonların HDP veya HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan ya da ortaya atılan bütün iddialara yönelik hep aynı kararı aldığını ifade eden Buldan, “Yarın çıkacak olan kararın bir kez daha Türkiye’nin demokrasisine, adaletine ve vicdanına ters bir kararın çıkacağını bekliyoruz. Hemen hemen her gün Türkiye’nin bir çok yerinde neredeyse 3 kadın katledilirken Meclis toplanma kararı almaz. Halk işsizlikten, sefaletten kırılırken Meclis toplanma kararı almaz. Ormanlar yanarken Meclisimizin ruhu duymaz ve bir toplantı kararı almaz” şeklinde konuştu.

“Yarınki toplantıda çıkacak karar demokratik siyasete bir darbe niteliğinde olacak”

DBP’li Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasının Meclis'e yönelik bir darbe olacağını belirten Budan, “Meclis’in iradesine, halkların iradesine, Diyarbakır halkının iradesine vurulacak olan bu darbeyi kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Vesayetçi bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu herkes biliyor. Türkiye’nin bütün kurumlarına, yargısına, parlamentosuna, hukukuna, basınına, bütün kurumlarına vesayet uygulayan iktidar partisinin yarınki toplantıda da vereceği kararın vesayet anlamına geldiğini; hukukun çiğneneceğini, halkların iradesinin hiçe sayılacağını ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.