Gündem

Personeli tarafından bayıltılan köpeklerin diri diri gömüldüğü iddiasına Sarayönü Belediyesi’nden açıklama geldi

"Sokakta ölü olarak bulunan hayvanlardır, nasıl ve ne şekilde öldükleri bilinmemektedir"

28 Ekim 2021 15:20

Konya’da AKP’li Sarayönü Belediyesi personeli olduğu iddia edilen kişilerce bayıltılan onlarca köpeğin, bir çukur kazılarak gömüldüğü anların görüntüleri ortaya çıktı. Belediyeden söz konusu video hakkında açıklama geldi. “Sosyal medyada çıkan haberler tamamen asılsız olup, Sarayönü Belediyesi olarak geçmişten beri sokak hayvanlarına sahip çıkılmaktadır” denilen açıklamada, “Sosyal medyada gösterilen hayvanlar, vatandaşlar tarafından ihbar edilen ve sokakta ölü olarak bulunan hayvanlardır. Bu hayvanların nasıl ve ne şekilde öldüğü bilinmemektedir” denildi.

Belediye, görüntülerde kaçan köpek hakkında da, “Söz konusu görüntülerde araçtan çıkan köpeğimiz, Konya’daki barınağa gönderilmek üzere sokaktan alınan hayvandır. Bu hayvan barınağa teslim edilmiştir” denildi.

Sarayönü Belediyesi’nin açıklaması şöyle:

“Sosyal medyada çıkan haberler tamamen asılsız olup, Sarayönü Belediyesi olarak geçmişten beri sokak hayvanlarına sahip çıkılmaktadır. Sosyal medyada gösterilen hayvanlar, vatandaşlar tarafından ihbar edilen ve sokakta ölü olarak bulunan hayvanlardır. Bu hayvanların asıl ve ne şekilde öldüğü bilinmemektedir. Ölü hayvanların hastalık odağı oluşturmamansı için tespit tutanaklarıyla birlikte, vatandaşlarımızın ihbarı ve imzası ile ekiplerimiz tarafından alınmış ve toprağa gömülmüştür. Söz konusu görüntülerde araçtan çıkan köpeğimiz, Konya’daki barınağa gönderilmek üzere sokaktan alınan hayvandır. Bu hayvan barınağa teslim edilmiştir.” (DHA)