Medya

Perinçek'ten Aydınlık'tan ayrılan Zelyut ve Önkibar'a: 'Aynı Gemideyiz’ duruşuna karşı savaşarak düşman kampına yuvarlanırsınız

Doğu Perinçek, Aydınlık'tan ayrılan Rıza Zelyut ile Sabahattin Önkibar'ı eleştirdi

12 Nisan 2019 12:29

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugünkü yazısında Aydınlık'tan ayrılan Rıza Zelyut ile Sabahattin Önkibar'ı eleştirdi. 

Türkiye'ye karşı kurulan ABD, PKK, 'FETÖ' ittifakının CHP ve İyi Parti ve Saadet Partisi yönetimleri sayesinde genişlediğini söyleyen Perinçek, "O kadar genişletmiştir ki, bu Karanlık İttifak, Aydınlık’ın köşelerini bile tutabilmiştir" dedi. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Aydınlık gazetesinde yayınlanan 'Doğru mevzide sağlam durmak' başlıklı bugünkü köşe yazısında "Türkiye’nin dostunu ve düşmanını açıkça saptamaktan rahatsız olanlar var" diyerek Aydınlık gazetesinden ayrıldıklarını ilan eden isimler Rıza Zelyut ile Sabahattin Önkibar'ı eleştirdi. 

Türkiye'ye karşı kurulan ABD, PKK, 'FETÖ' ittifakının CHP ve İyi Parti ve Saadet Partisi yönetimleri sayesinde genişlediğini ve Aydınlık gazetesinde bile yer bulduğunu söyleyen Perinçek, şöyle devam etti:

Öyle olmasa, Aydınlık’ın köşelerinden Trabzonlular, Rizeliler, Giresunlular, açıkça “Pontusçu” diye suçlanabilir miydi?

Öyle olmasa, Erzurumlular, Aydınlık’ın köşelerinden “Fetullahçı” diye aşağılanabilir miydi?

Öyle olmasa, Aydınlık’ın köşelerinden hemen her gün Ali-Muaviye, Yavuz Selim-Şah İsmail kavgası kışkırtılabilir miydi?

Öyle olmasa, Ulusal Kanal’ın ekranlarından Vatan Partisi’nin pırıl pırıl adaylarına karşı Emperyalist Merkezlerin açıkça desteklediği adaylar desteklenebilir miydi?

Öyle olmasa, Ak Parti ve MHP’ye oy veren millet çoğunluğu Pontusçu ve Fetullahçı ilan edilir miydi?

O zaman hangi milletle iktidar olacaksınız?

İnsanlarımıza “Aldanmayın” diye uyarı yapmak başkadır, Pontusçuluğa ve düşmana karşı savaşmış bir halkı suçlamak başkadır.

Durum saptaması: İç cephede önemli zayıflıklar var."

"Tayyip Erdoğan’a karşı ABD & PKK & FETÖ ile aynı cephede mevzilenmeni, Tayyip Erdoğan’ın geçmişine başvurarak haklı gösteremezsin! Arkadaş, sen şu anda hangi cephedesin?" diye soran Perinçek, AKP ve  MHP’nin ABD’ye karşı Türkiye cephesinde olduğunu belirterek, "Bu partiler, HDP/PKK ve FETÖ’ye karşı kesin bir tutum içindeler. Mahkemelere, hapisanelere, seçim meydanlarına, savaş boşlarına, iç ve dış cepheye bakarsan, bu gerçeği görürsün. İşte bu nedenle ‘Aynı Gemideyiz’ duruşu, geleceğimizi belirleyecek en temel duruştur. O duruşa karşı savaşarak düşman kampına yuvarlanırsınız. Evet yuvarlanırsınız" dedi.