Dünya

Pentagon Sözcüsü'ne 'SDG ile gezmek ABD askerlerini meşru hedef yapmıyor mu?' sorusu

14 Nisan 2023 11:41

T24 Dış Haberler

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, kendisine ''SDG mensuplarıyla hareket etmek ABD askerlerini meşru hedef haline getirmiyor mu?'' sorusunda yanıt verirken ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği SDG ile ilişkinin IŞİD'le mücadele için kurulduğunu söyledi.

7 Nisan'da Süleymaniye'de SDG Komutanı Mazlum Kobani'ye düzenlenen suikast girişiminde konvoyda ABD askerlerinin de bulunmasının ardından ABD-SDG ilişkisi konusunda tartışmalar tekrar alevlendi. Türkiye SDG'yi PKK'nın bir uzantısı olarak nitelendirirken, ABD IŞİD'le mücadele kapsamında SDG ile işbirliği yapıyor.

Çarşamba günü günlük basın toplantısında TRT World muhabiri Yunus Paksoy, Pentagon Sözcüsü'ne basın toplantısında, ''ABD askerleri SDG'nin elebaşıyla seyahat ederken ABD Savunma Bakanlığı'nda şöyle bir endişe yok mu: Bu ABD askerleri meşru hedef haline gelmiyor mu?'' diye sordu. 

Ryder, bu soruya ''Hayır'' diye yanıt verirken, ''SDG ile 2014-2015'ten beri IŞİD'i mağlup etmek için ortaklık yapıyoruz. Uzun süredir beri gelen bir ilişkimiz var'' dedi.