Kültür-Sanat

PEN'den Aslı Erdoğan açıklaması: Dün olduğu gibi bugün de yanındayız

30 Temmuz 2023 22:16

PEN Türkiye Almanya'da yaşayan Aslı Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Londra merkezli Uluslararası Yazarlar Birliği PEN, Yazar Aslı Erdoğan’la ilgili destek açıklamasında bulundu.

PEN'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Frankfurt'ta yaşayan yazarımız Aslı Erdoğan'ın sağlık ve yaşam koşulları Türkiye'deki okurlarını ve sevenlerini yakından ilgilendirmektir. PEN TÜRKİYE olarak, hem Uluslararası PEN hem de Almanya'daki iki PEN derneği ve çeşitli yazar kuruluşlarıyla ilişkideyiz, görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. PEN TÜRKİYE değerli yazarımız Aslı Erdoğan’ın Türkiye’deki yargı ve cezaevi sürecinde olduğu gibi bugün de yanında olacaktır. En kısa zamanda olumlu bir sonuç alacağımızı umuyoruz."

Ne olmuştu?

Aslı Erdoğan bir süre önce Frankfurt’ta ağır bir ameliyat geçirmişti. Kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki yazıları nedeniyle, ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla yargılanan yazar Aslı Erdoğan dört ay hapis yatmış, ardından beraat etmişti. Aslı Erdoğan’ın yargılandığı davada İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirtmişti.

Yazar daha sonra Almanya'da yaşamaya başlamıştı. Yazarlar örgütü PEN’in Almanya seksiyonunun "tehdit altındaki yazarlar" projesi kapsamında Frankfurt ve Berlin’de yaşamını sürdüren Erdoğan, bu arada ağır hastalıklar geçirdi ve farklı hastanelerde tedavi gördü.