Dünya

Pelosi'nin "Trump sinir krizi geçirdi" ifadelerine Oval Ofis'ten yanıt: Geçirmedim

"Hepsi bir yalan"

23 Mayıs 2019 13:19

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi'nin "Görüşmemizde Trump sinir krizi geçirdi" sözlerini yalanladı. 

Trump, dün Kongre'deki Demokrat liderler Pelosi ve Chuck Schumer ile bir araya gelmişti. Trump'ın toplantıyı beklenenden çok daha erken terk ettiği bildirilmişti. ABD başkanı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada "kendisini soruşturmayı kesene kadar" Demokratlarla çalışamayacağını söyledi. Görüşmede "Mueller Raporu" hakkında konuşulduğu bildirildi. Trump, haftalardır Demokratların kendi yakınlarını soruşturmasını eleştiriyordu. 

Trump, görüşmeden sonra yaptığı konuşmada alt yapı konusunda konuşmaları gerekirken Demokratların kendisini "suçların üstünü örtmekle suçladığını" belirtti ve kendisinin ABD tarihinin en şeffaf başkanı olduğunu iddia etti. Pelosi, toplantıdan sonra Kongre'deki Demokratlara yolladığı mektupta "Trump hepimizin görebileceği şekilde bir sinir krizi geçirdi" yazdı.

ABD Başkanı ise bu sözleri Twitter üzerinden yalanladı:

"Nancy Pelosi Temsilciler Meclisi'ndeki meslektaşlarına yolladığı mektupta, "Başkan Trump hepimizin görmesi için bir sinir krizi geçirdi" yazdı. Bu gerçeği yansıtmıyor. Bilinçli olarak çok sakin ve naziktim, en az birkaç dakika sonra 'Gül Bahçesi'nde basın mensubları karşısında olduğum kadar. Bunlar kolay bir şekilde kanıtlanabilir. Hepsi bir yalan."