Dünya

Pelosi: Kamuoyunda Trump'ın azil soruşturmasına destek büyüyor

Pelosi, telefon konuşmasını 'anayasal sorumlulukların ihlali' olarak değerlendirdi

29 Eylül 2019 09:02

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladymyr Zelenskiy arasında geçen telefon kayıtlarının da paylaşılmasıyla kamuoyunda Trump'ın azil soruşturmasına desteğin arttığını söyledi. 

Bir etkinlikte konuşan Pelosi, "Muhbirin yaptığı şikayet ve soruşturma raporunun ardından Amerikan halkının düşüncesi tamamiyle değişmeye başladı" dedi ve ekledi: "ABD başkanının vergilerle sağlanan askeri desteği bir ülkeden 'siyasi bir isteğinin' yerine getirilmesi için çekmesi, durum tam olarak bu"

Pelosi azil soruşturması sürecinin ne zaman tamamlanacağının belli olmadığını söyledi. 

Ne olmuştu?

Trump'ın Zelenskiy ile yaptığı bir telefon görüşmesinde Demokrat Parti başkan aday adayı ve eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın oğlu Hunter'a yozlaşma soruşturması açması için baskı yaptığı iddia edilmişti. Hunter Biden, babasının başkan yardımcılığı yaptığı dönemde Ukraynalı bir doğal gaz şirketinin yönetim kurulundaydı. ABD basını, konuya yakın kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde bahsi geçen telefon konuşmasından kısa bir süre önce Trump'ın emriyle ABD'nin Ukrayna'ya yapılacak olan 391 milyon dolarlık yardımı dondurduğunu aktarmıştı. 

Trump, Zelenskiy ile yaptığı telefon konuşmasında Biden'dan bahsedildiğini kabul etmiş, ancak konuşmanın içeriği ile ilgili detay vermemişti.

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, telefon konuşmasını 'anayasal sorumlulukların ihlali' olarak değerlendirdi ve Trump'ın azledilme sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimi yaptıklarını açıkladı.