Spor

Patrick van Aanholt: Fatih Terim olmasaydı burada olmazdım

03 Haziran 2022 14:20

Patrick van Aanholt, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunurken, sarı kırmızılı ekibe transferinde Fatih Terim'in öneminin altını çizdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Patrick van Aanholt, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu.

İşte Hollandalı sol bekin açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Aslında benim için en iyi olan İngiltere'dir, yani Premier Lig... 15 sene orada kaldım. Buraya geldiğimde ve insanlar bana Türkiye Ligi'nin iyi olmadığını söyledikleri zaman burada geçirdiğim 1 senenin sonunda yalan söylediklerini düşünüyorum. Burada oynayan takımların seviyesi bence yüksek. Hepimiz futbol oynamak istiyoruz ve bazı takımlar gerçekten çok iyi futbol oynuyorlar. Türkiye Süper Ligi'nin o kadar da iyi bir lig olmadığını söyleyen insanlara şaşırıyorum çünkü burası gerçekten iyi bir lig. Buraya geldiğimde ligi çok sevdim. Lig oldukça iyi. Tabii geldiğimde uyum sağlamam gerekti. Premier Lig'de o kadar uzun süre oynadım ki geldiğim yeni ülkeye alışmam, yeni takımıma uyum sağlamam, yeni bir lige uyum sağlamam zaman aldı."

Galatasaray'a transfer süreci

"Aslında ilgi uzun zaman önce başladı. Sanırım geçen sene ocak ayındaydı, bir gün menajerim aradı. Bana Galatasaray'ın ve Fatih Terim'in beni istediğini söyledi. Bu teklif benim de ilgimi çekti fakat Crystal Palace ile 6 aylık kontratım daha vardı. Kulüp yetkililerine öncelikle Hollanda Milli takımıyla Avrupa Şampiyonasına gitmek istediğimi ve sonrasında ne olacağını görüp karar alacağımı söyledim. Bu süreçte kulübün, menajerlerin ve taraftarın beni gerçekten istediğini hissettim. Gördüğüm istek, Galatasaray'ı seçmemi kolaylaştırdığını söylemeliyim. Ve tabii Fatih Terim için de oynamayı istiyordum. Türkiye'deki büyük efsane. Onun adına oynamak benim için bir onurdu."

"Fatih Terim olmasaydı burada olmazdım. Galatasaray'da olmamın nedeni kendisidir. Efsane için yani Fatih Hocamız için burada oynamak istedim. Yeni bir adım atıp, genç bir takım yeni bir takım kurmak istedik fakat tecrübeli oyunlarla genç oyunları bir araya getirip bir takım oluşturmak zaman ister. Daha önce de söylediğim gibi yeni bir takımın uyum sağlaması için zamana ihtiyaç vardır. Maalesef bu sezon, bu takımla çok ilerleyemedik ama bu deneyimden çıkarmamız gereken dersleri çıkardık. Yeni sezonla, birlikte yeni hedeflerimizi belirlememiz gerekecek. Yeni sezon, yeni hedefler demek. Gelecek sezon Galatasaray'ı tekrardan en üst sıraya çıkarmak için çalışacağız."

"Süper Lig ile Avrupa Ligi arasında nasıl bir fark vardı bilemiyorum çünkü oynayan takım aynı takımdı. Bunun nedeni belki baskı veya Avrupa kulüplerinin bizim oyun tarzımıza uyumuyla alakalı olabilir. Ancak Avrupa Liginde bu kadar iyi olup, Süper Lig o iyi bir sonuç çıkarmamızla ilgili olarak herhangi bir mazeretimiz yok."

Domenec Torrent hakkında

"Onu seviyorum. İyi bir hoca. Oyuncularından ne beklediğini biliyor. Oldukça tecrübeli. Uzun yıllar yardımcı hocalık yapmış, takımı nasıl çalıştırması gerektiği ve takımı nasıl hazır tutması gerektiğini biliyor. Onunla ilgili kötü bir şey söyleyemem. İyi bir hoca ve onunla beraber de çalışmayı seviyorum."

Kendi performansı

"Benim için burada ilk sezondu ve uyum sezonuydu diyebilirim. Takıma, lige, dile uyum sağlamak zaman alıyor. Sezon bitti ve sanırım neredeyse tüm maçlarda oynadım. Ligde 2 gol attım ve birkaç asist yaptım. Benim için yeterli değil. Buraya kendimle ilgili büyük beklentilerle geldim. Taraftarlarımıza ve kendime, goller atacağıma ve asistler yapacağımla ilgili söz verdim. Ancak yeni takımına uyum sağlamanın da benim için zor olduğunu anlamaları gerekiyor. Yeni sezonla birlikte kendime yeni hedefler belirleyeceğim ve tarafların benimle gurur duymasını sağlayacağım."

İstanbul hakkında

"İstanbul'u çok seviyorum. Çok güzel bir şehir olduğunu söyleyebilirim. Tek sorunu trafik. Ama çok sevimli bir şehir. Çocuklarım ve eşim burayı çok seviyor. Benim için de en önemlisi bu. Aileniz burada mutluysa, sizde mutlusunuz."