Spor

Pato adım adım Süper Lig'e geliyor

32 yaşındaki yıldız, bu sezon 20 maça çıkarken 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi

17 Temmuz 2022 10:51

Şimdiye kadar kadrosuna tam 9 oyuncu katarak güçlenen Konyaspor, MLS ekibi Orlando City’de forma giyen dünyaca ünlü yıldız Alexandre Pato’yu kadrosuna katmak adına önemli mesafe kat etti.

Yeni sezonda UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek olan Konyaspor , transferde büyük oynuyor. İtalyan basınından Tuttomercato; yeşil-beyazlıların, daha önce kariyerinde Milan ve Chelsea gibi devlerde oynayan Alexander Pato ile görüştüğünü yazmıştı.

Fanatik'in haberine göre; görüşmelerde önemli mesafe kat edildi. MLS ekibi Orlando City ile 5 ay sonra sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı forvet için yeşil-beyazlılar yoğun mesai içerisinde.

Çizme basını, bu haberi "Alexander Pato, Türkiye yolunda. Milan’ın eski yıldızı Konyaspor’la görüşüyor" başlığıyla duyurdu.

20 maçta 4 gol, 3 asist yaptı

32 yaşındaki yıldız, bu sezon 20 maça çıkarken 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Başkan Fatih Özgökçen’in taraftarı tribüne çekecek bir yıldızı kadrosuna katmayı çok istediği ifade edilirken, Pato’nun da Türkiye seçeneğine son derece olumlu yaklaştığı bildirildi.

Daha önce kadrosunda Eto’o ve Hleb gibi dünyaca ünlü yıldızları bulunduran Konyaspor, Pato’yu renklerine bağlamak için adeta seferberlik ilan etmiş durumda.