Gündem

'Küflü çikolata' eleştirisine verdiği cevapla gündem olan Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, yönetim kurulu başkanlığından istifa etti

Tunaoğlu'nun şirketten ayrılıp ayrılmadığı ise henüz bilinmiyor

22 Nisan 2024 14:33

Sosyal medyada bir kullanıcın yaptığı Patiswiss marka “küflü çikolata” paylaşımına verdiği yanıtla tepki çeken CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, "yönetim kurulu başkanlığı"ndan istifa etti. "Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum" diyen Tunaoğlu'nun şirketten ayrılıp ayrılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Tunaoğlu, Linkedin'den bir müşterinin Patiswiss olduğunu iddia ettiği küflü çikolata paylaşımının ardından tepki çeken birçok paylaşımda bulunmuştu. Tüketiciye verdiği cevaplarda dilbilgisi üzerinden eleştirilen Tunaoğlu, okuduğu kitapların videosunu paylaşmıştı. Son olarak Tunaoğlu sosyal medya hesabından şirketin "yönetim kurulu başkanlığı"ndan istifa ettiğini açıkladı. Tunaoğlu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

"Kamuoyuna duyuru:

Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını arttırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendimin misyon edilmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum.

Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum.

Samimi özünün bir yansıması olarak bugün itibari ile yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Görev değişikliği yönetim kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir."

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Linkedin adlı profesyonel sosyal iş ağı uygulaması üzerinden bir kullanıcı, aldığı Patiswiss çikolataların küflü çıktığını iddia ederek eleştirel bir paylaşımda bulundu. Paylaşıma Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu ve Migros’u da etiketleyen kullanıcı Tunaoğlu’nun tepki çeken yanıtı ile karşılaştı. 

Tunaoğlu, paylaşımın altına; “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin.Baksana aşağıya "çöp" falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs'den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim" diye yazarken, verdiği yanıt sosyal medyada tepki topladı.

TIKLAYIN - Patiswiss'in CEO'su, "küflü çikolata" paylaşımına verdiği yanıtla tepki çekti: Evindeki nem oranına baktır