Gündem

Pastör Brunson'ın serbest bırakılması ve F-35 anlaşmasının iptali için çalışan ABD'li senatörler Türkiye'de

Senatörler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

30 Haziran 2018 01:38

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li senatörler Lindsey Graham ve Jeanne Shaheen'le görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile senatörlerin AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmesi, yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhuriyetçi senatör Graham ve Demokrat senatör Shaheen, ABD Kongresi'nde, Ekim 2016'dan bu yana Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşı Pastör Andrew Brunson'ın serbest bırakılması ve Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerinin satın alınması halinde Türkiye'ye F-35 satışının engellenmesi konusundaki çalışmalarıyla biliniyor.

Güney Carolina Senatörü Graham, geçtiğimiz haftalarda ABD Senatosu’nda kabul edilen ve “F-35 savaş uçaklarının satışının, Donald Trump yönetimi Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alarak NATO'yu tehdit etmediğini ve ABD vatandaşlarını tutuklamadığını ispatlamasının ardından gerçekleşebilmesini” garanti altına alan bir bölüm barındıran Ulusal Yetkilendirme Yasası’nın (NDAA) sponsorlarından biriydi.

NDAA’de ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması halinde F-35 satışının engellenmesine’ yönünde yapılan değişiklik önerisinde imzası olan isimlerden biri de New Hampshire Senatörü Shaheen'di.