Gündem

Hakan Atilla: Borsadan ayrılma kararı aldığım, 5 Mart 2021'de, aynı gün pasaportumun iptali için karar veren kim?

"Pasaportum meğer 2 sene önce iptal edilmiş"

02 Mayıs 2023 14:11

Eşi ve oğlu ile İstanbul Havalimanı'nda pasaportunun iptal edilerek yurt dışına çıkışına izin verilmeyen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Pasaportum meğer 2 sene önce iptal edilmiş. Borsadan ayrılma kararı aldığım 5 Mart 2021'de aynı gün pasaportumun iptal için kararı veren kimdir? Gerekçesi nedir?" açıklamasını yaptı. 

Atilla, “Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu” sorusuna, "Hayır. Onun benimle borsayla ilgisi yok. O koydurduysa dahi tepeden talimat gelmiştir" yanıtını verdi.

Atilla, Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuştu. Atilla, "İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Bende öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

Atilla, şu ifadeleri kullandı:

"Soylu ne beni tanır, ne Borsa ile uğraşır. Bir tanışıklığımız dahi yoktur. Böyle bir olay daha önce de başımıza gelmişti. O zamanda Süleyman Soylu’nun bilgisi yoktu. Soylu’nun bilgisi varsa bu talimat tepeden gelmiştir. Ayrıca benim Berat Albayrak ile bir yakınlığım yoktur. O nedenle Soylu ile Albayrak arasında gerilim var bu nedenle bu böyle bir karar verildi demek doğru olmaz”