Dünya

Paris'te kadın cinayetleri protesto edildi

Eski cumhurbaşkanlarından François Hollande'ın kız arkadaşı Julie Gayet de eyleme katıldı

07 Temmuz 2019 17:52

Fransa'nın başkenti Paris'teki Republique Meydanı'nda yüzlerce kişinin katıldığı gösteride kadına karşı şiddet protesto edildi. Kadın hakları alanında çalışmalarıyla bilinen sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen protestoya katılanlar, kadına yönelik şiddetin cezasız kalmamasını istedi.

Euronews'in haberine göre, gösteri sırasında yılbaşından bu yana öldürülen 74 kadın için, 74 saniyelik saygı duruşu düzenlendi. Her yaştan ve meslek grubundan kadınların katıldığı gösteriye, erkeklerin de destek verdiği gözlendi.

Julie Gayet de protestoya katıldı

Gösteriye katılanlar arasında eski cumhurbaşkanlarından François Hollande'ın kız arkadaşı sinema sanatçısı Julie Gayet, basına yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti "katliam" olarak niteledi ve "Kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılığı geliştirmeye ihtiyacımız var, toplum gelişse bile bu alanda geriye gidiyoruz ve eskisinden daha fazla kadın şiddet yüzünden hayatını kaybediyor" dedi.

Fransa'da Kadın ve Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan Marlene Schiappa, Journal du Dimanche, gazetesine yaptığı açıklamada, hükümetin eylül ayından itibaren kadına yönelik şiddetin engellenmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi konusunda geniş çaplı bir istişare başlatacağını söyledi.