Spor

Para saadet getirmedi: Aymeric Laporte'un Suudi Arabistan pişmanlığı

"Yaşam kalitesi açısından farklı bir şey bekliyordum, çünkü sonuçta günde üç saatinizi arabada geçiriyorsunuz"

20 Ocak 2024 15:33

Suudi Arabistan'da Al Nassr forması giyen yıldız futbolcu Aymeric Laporte, Riyad şehrinin ve futbol ikliminin zorluklarından bahsetti.

İspanyol futbolcu Aymeric Laporte, Manchester City'den Al-Nassr'a transfer olduktan sonra Suudi Arabistan'da bir futbolcu olarak nasıl bir yaşam sürdüğünü anlattı.

Etihad'da kupalarla dolu altı sezon geçiren 29 yaşındaki stoper Laporte, geçtiğimiz yaz Cristiano Ronaldo'nun Al-Nassr'a katılmasıyla birlikte Körfez ülkesine geçiş yapan Avrupa futbolunun önemli yıldızları kervanına katıldı.

İspanyol oyuncu Riyad'a gelişiyle birlikte Suudi Profesyonel Ligi tarihinin en pahalı defans oyuncusu oldu, ancak o zamandan beri yeni kulübündeki yaşamına dair pek çok sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

AS'a özel bir röportaj veren Laporte'un açıklamaları ses getirdi:

"Avrupa'ya kıyasla büyük bir değişim ama sonuçta her şey adaptasyonla ilgili. Bizim için işleri çok kolaylaştırmadılar. Aslında mutsuz olan pek çok oyuncu var ama her gün bunun üzerinde çalışıyoruz, tabiri caizse pazarlık yapıyoruz ve düzelip düzelmeyeceğini göreceğiz. Zaten uzun bir kariyeri olan Avrupalı oyunculara sahip olmak, onlar için de yeni bir şey. Belki de buna alışık değiller ve biraz daha ciddiyete adapte olmaları gerekiyor."

"Sizinle kavga ediyorlar"

"Her şeyi hafife alıyorlar. Onlara verebileceğiniz ültimatomun onlar için bir önemi yok. Başka bir deyişle, gerçekten kendi yollarına gidiyorlar. Bir şey için pazarlık yapıyorsunuz ve siz imzaladıktan sonra kabul etmiyorlar. Sizinle kavga ediyorlar."

Ben kendi deneyimlerimden bahsediyorum, başkaları için nasıl olduğunu bilmiyorum. Kendi adıma, gördüğüm kadarıyla sizi takıma kazandırmaya çalışıyorlar ama bir de günlük hayat var ve bu farklı bir şey. Bizimle ilgileniyorlar ama bana göre yeterli değil. Başka bir deyişle, Avrupa'da size iyi bir maaş ödüyorlar ama sizinle çok daha fazla ilgileniyorlar.

"Şu anda ayrılığı düşünmüyorum ama bu kadar kısa sürede hayal kırıklığına uğrayınca ne yapacağınızı merak ediyorsunuz. Henüz o zaman değil ama ileride bu dinamik devam ederse olabilir."

"Günde 3 saat arabada geçiyor"

"Dürüst olmak gerekirse, birçoğumuz buraya sadece futbol için gelmedik. Birçoğumuz bundan memnunuz ama ben de işin finansal yönünden daha fazlasını arıyorum. Yaşam kalitesi açısından farklı bir şey bekliyordum, çünkü sonuçta günde üç saatinizi arabada geçiriyorsunuz. Riyad'da çok fazla trafik var, arabada çok fazla zaman kaybediliyor."

"AVM'ler muhteşem"

"Şehrin çok iyi ve çok kötü yanları var. Alışveriş merkezleri gerçekten muhteşem. Detaylara dikkat ediyorlar, çocuklar için bir sürü şey var, her şey temiz. Ama size söylüyorum. Bir yere gitmeniz gerekiyorsa ve arabada bir buçuk saat geçirmeniz gerekiyorsa, oraya gitmek bile istemezsiniz. Trafik olumsuz bir nokta.

"Çok yorucu"

"Her üç günde bir maç yapıyoruz ve bu çok yorucu. Sıkıcıdan çok yorucu olduğunu söyleyebilirim. Arka arkaya çok fazla maç oynuyorsunuz ve bu da çok fazla dinlenmenize izin vermiyor. Bunun üzerine bir de milli takıma gidiyorsunuz ve izin gününüz yok. Ritim farklı ya da biraz daha az olsa bile zihinsel ve fiziksel olarak karmaşık bir durum. Zor bir durum. Kupa, Suudi Ligi ve Asya Şampiyonlar Ligi oynuyoruz." (Sözcü)