Dünya

Papaz, ayin sırasında cemaate almadığı trans kadını ısırdı

24 Mayıs 2024 08:25

T24 Dış Haberler

ABD'nin Florida eyaletinde bir kilisede meydana gelen olayda, ayin sırasında papazın bir kadını cemaate kabul etmemesi nedeniyle tartışma yaşandı. 

Tartışma sırasında papazın kadını ısırdığı belirtildi. St Thomas Aquinas Katolik Kilisesi'nde yaşanan olayda kiliseye çağırılan polisler, kimlik bilgileri Peder Fidel olarak açıklanan rahibin darpla suçlandığını açıkladı.

Kimliği açıklanmayan bir görgü tanığı polise, tartışmanın kadının cemaate alınmadığı için başladığını söyledi.

Isırılan ve ismi açıklanmayan kadın, “Bana kurabiye vermedi ve beni ayine almadı. Giyinme şeklimden mi hoşlanmadı, neyi sorun etti bilmiyorum" dedi. 

Bir tanık, polise kadının cinsel kimliği ve kıyafeti nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldığını söylerken, “Peder kurabiyeyi zorla ağzına sokmaya çalıştı. Kadın geri çekildi ve bunu yapma dedi. Kendisi almaya çalıştı. O zaman da peder çılgına döndü" ifadelerine yer verdi. 

Rahip ise, "Kadın ilk olarak saat 10'daki ayine geldi ancak komünyon alma sürecini bilmiyor gibi görünüyordu, bu yüzden ona kurabiyeyi vermedim. Daha sonra başka bir ayine geldi ve tekrar denedi. Tartışma kurabiyeyi elimden almaya çalışmasıyla başladı. Kurabiye İsa'nın bedeni olarak kabul edildiği için korumak zorundayım. Onu ısırdım. Bunu inkar etmiyorum. Kendimi ve kutsal ayini savunuyordum" diye konuştu. 

Rahip memurlara kadını tanımadığını ya da cinsel yöneliminin ne olduğunu bilmediğini ve bunun umurunda olmadığını söyledi. Polise, “Ben kimseyi yargılamam” dedi.

Orlando Katolik Piskoposluğu'ndan henüz bir açıklama gelmedi.