Gündem

Özhaseki, şehit ailesinin çadırda kaldığını doğruladı: Konteynerı depo olarak kullanıyorlar

13 Ocak 2024 18:30

Kahramanmaraş Valiliği, şehit Müslüm Özdemir’in ailesinin çadırda kalmadığını iddia etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı paylaşımla valiliği yalanladı. Özhaseki, “şehidin ailesinin konteynırı depo olarak kullanarak, çadırda kaldığını” söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği, Demirören Haber Ajansı’nın Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıklarını söylediği haberine ilişkin olarak açıklama yapmıştı. DHA’nın söz konusu haberinde de ailenin yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları belirtilmiş, ayrıca aileye acı haberin sonrasında 10 adet ısıtıcı bırakıldığı ifade edilmişti.

TIKLAYIN - Kahramanmaraş Valiliği’nden çadırda yaşayan şehit ailesine ilişkin açıklama

Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı paylaşımla valiliği yalanladı. Özhaseki, “Şehidin ailesinin konteynırı depo olarak kullanarak, çadırda kaldığını” ifade etti.

Bakan Özhaseki, X paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraşlı şehidimiz Müslüm Özdemir’in değerli ailesi, bin yılın afetinden sonra kendilerine tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı alarak çadırda ikamet etmeye başlamış.

Şehidimizin ailesinin tercihleri doğrultusunda isterlerse rezerv alanda konutumuz hazır, oradan vereceğiz; isterlerse Bakanlığımızın projesi kapsamında yaşadıkları mahallede yapımı başlayan konutlarımızı 1 ay gibi bir sürede bitirip oradan vereceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine, geride kalanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimizi, cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin. Kahraman askerlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum."