Gündem

"Özgürlük Yürüyüşü"ne polis müdahalesi: HDP Milletvekilli Habip Eksik hastaneye kaldırıldı

09 Ekim 2022 19:22

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ne polis müdahale etti. HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişi gözaltına alındı.

Gazete Duvar'ın Mezopotamya Ajansı'na dayandırdığı haberine göre polis HDP milletvekilleri ve gazetecilere müdahale etti. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı muhabiri Mazlum Engindeniz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver, HDP İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri de bulunuyor.

Polis müdahalesinde Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınanlar ise otobüslerde bekletiliyor. İHD Hakkari Şubesi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayı kınadı. Açıklamada, “9 Ekim komplosuna karşı yapılmak istenen yürüyüşe karşı kolluk kuvvetlerinin uygulamış olduğu sert müdahaleler sonucu ÖHD Hakkâri Şube Başkanı Onur Düşünmez, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri göz altına alınmış, vekillere de şiddet uygulanmıştır. Kolluk şiddetinin sergilemiş olduğu hukuksuzluğa karşı gözaltına alınan HDP yöneticilerine ve milletvekillerine, ÖHD Şube Başkanına, HDP İlçe Başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığımızı ve olayın takipçisi kalacağımızı kamuoyu ve basına bildiriyoruz” denildi.

"Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Eksik’in alçıya alınmış şekilde fotoğrafını da paylaşan Buldan, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, "Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik, bugün Yüksekova’da polisler tarafından sokak ortasında vahşi bir şekilde darp edilmiş, ayağı kırılmıştır. Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır. Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz" diye paylaşım yaptı.