Politika

Özgür Özel, son anket sonuçlarını paylaştı: AKP ile farkı 4 puana çıkardık

26 Temmuz 2024 11:39

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Panorama TR Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Özel, "Geçen aya göre partimiz oyunu yarım puan arttırdı, AKP yarım puan kaybetti. CHP yüzde 35,4 ile yine birinci parti AKP yüzde 31 küsur bir oyla ikinci parti. Yerel seçimlerdeki 1,8'lik farkı her ay istikrarlı bir şekilde arttırarak şu anda 4 puana çıkarmış durumdayız" dedi. Özel, CHP'yi işaret ederek "Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha tepki gösterdi; "Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'ya yaptığı ziyarette CHP Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu.

Belediyelerin 96 milyar TL'yi bulan SGK borçlarının tahsili konusunda talimat veren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkisini sürdüren Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 30 milyar TL olduğunu, bunun 4.5 milyar TL'sinin SGK'ya olduğuna işaret etti. Özel "Ödemeden kaçtıkları borçlar var. En borçlu belediyeleri bize devrettiler. Yıllardır borcu neden biriktirdiniz?" dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan: Hazine ve Maliye Bakanlığımız CHP'li belediyelerin borçlarını tahsil edecek

CHP Genel Başkanı "Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimin iptal edilmesi yargı yoluyla darbe girişimiydi 'Osmanlı tokadı atacağız' diyenler demokrasi tokadıyla kendilerine geldi sandık, gelmemişler. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor" ifadelerini kullandı.

Özel, “Devletin gücüyle milletin karşısına dikilip parayı AK Parti harcamış biz ödeyecekmişiz. Ellerimle toplarım yine de namerde muhtaç etmem bu milleti. 31 Mart seçimlerinde devletin adaylarına karşı milletin adayları kazandı” ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan’a, “SGK alacaklarının hepsini tahsilata koymak devlet eliyle milletin seçtiklerine meydan okumaktır. Yapmayın. Devlet milletin karşısına dizilirse, devlet değil millet kazanır” diye seslendi.

TIKLAYIN: Erdoğan "CHP'li belediyelerden tahsilat başlıyor" demişti: Hükümet 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçti

Panorama TR'nin son anketi

Öte yandan CHP lideri, temmuz ayı anket sonuçlarını da paylaştı. "Geçen aya göre partimiz oyunu yarım puan arttırdı, AKP yarım puan kaybetti" diyen Özel, "CHP yüzde 35,4 ile yine birinci parti AKP yüzde 31 küsur bir oyla ikinci parti. Yerel seçimlerdeki 1,8'lik farkı her ay istikrarlı bir şekilde arttırarak şu anda 4 puana çıkarmış durumdayız" sözlerini kaydetti.