Seçim 2023

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde usulsüzlüklere itiraz eden CHP'li Ali Şeker, müşahitlerle birlikte darbedildi!

"Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil"

28 Mayıs 2023 10:47

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için bölgede bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile müşahitlerin darbediliğini, telefonlarının kırıldığını duyurdu. Şeker, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Çok noktada devlet memurları tehdit ediliyor. Toplu oy kullanma karşısında kanuni görevini yapmaya çalışanlar tehdit ediliyor" ifadelerini kullandı. 

Özel, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Jandarma sayısı yeterli değil"

"İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı.

"Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın."

 
 

Ali Şeker: 30 kişilik bir grup biz sandık görevlilerine linç girişiminde bulundu

Toplu oy kullanıldığı tespiti üzerine Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi Karaali köyüne giden CHP’liler saldırıya uğradı. 30 kişilik grubun saldırısında darp edilen eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, hastaneye giderek tedavi oldu. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Şeker, şunları söyledi:

“Taziye evinde sandıkları toplamışlar, okula toplamamışlar. Karaali İlkokulu sandığı olarak geçiyor. 1 oy bize 366 oy Erdoğan’a olarak oy kullanılıyor. Gelmeyenler yerine oy kullanılıyor. Kadınların bir tanesi oy kullanmaya gelmedi. Linç girişiminden sonra yine usulsüzlük yapmışlar, Mahmut Tanal vekil geldikten sonra ben oradan ayrıldım.

Ben savcılığa şikayetlerimizi veriyoruz, tutanakla ilgili işlemleri de yapıyoruz. Bize linç girişimi oldu. 30 kişilik bir grup biz sandık görevlilerine linç girişiminde bulundu. Biz gözlemci olarak oradaydık. Burnumuzda filan darp izleri var. Sandığa sahip çıkın. Biz demokrasiyi korumak için mücadele ediyoruz.”

Şeker, saldırının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz. Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin. Değiştireceğiz.”

"Çok noktada devlet memuru tehdit ediliyor"

Şeker, Halk TV canlı yayınında da açıklamalarda bulundu. Şeker, "Alanı terk etmemiz konusunda tehdit edildik. Kadınların yerine oy kullanmayı kendilerine hak görenlerin bu şekilde devam etmemesi için devletin sandıkları koruması gerekiyor. Biz devlete karşı sandıkları korumak zorunda kalıyoruz ve böyle saldırılara maruz kalıyoruz" ifadelerini kullandı. Şeker, "Çok noktada devlet memurları tehdit ediliyor. Toplu oy kullanma karşısında kanuni görevini yapmaya çalışanlar tehdit ediliyor" dedi.

Şeker’in açıklamaları şöyle:

“Türk demokrasisini barbarlara karşı korumaya çalışıyoruz. Yasalara uygun oy kullanmayı temin etmeye çalışıyoruz. Kaç gündür uyardığımız halde orada dört kişiyle önlem alındı. Orada tacizler devam etti. Linç girişimi bulunmaya tenezzül ettiler.

Bir kadın oy kullanmaya gelmedi. Sürecin yürütülmesini talep ettik. Sürekli bizi taciz ettiler İstanbul'dan Urfa'ya neden geliyorsunuz diye. Fiziki olarak 30 kadar kişi linç girişiminde bulundu. Biz üç kişiydik. Dört jandarma arkadaş vardı.

Köyde toplu bir linç girişimine maruz kaldık. Bizim alanı terk etmemiz konusunda tehdit edildik. Arkadaşlarımız tehdit edildi, burada tedbir alınmadı. Barbarlık yapanlar karşısında demokrasimizi savunmamız gerekiyor.

Kadınların yerine oy kullanmayı kendilerine hak görenlerin bu şekilde devam etmemesi için devletin sandıkları koruması gerekiyor. Biz devlete karşı sandıkları korumak zorunda kalıyoruz ve böyle saldırılara maruz kalıyoruz.

Çok noktada devlet memurları tehdit ediliyor. Toplu oy kullanma karşısında kanuni görevini yapmaya çalışanlar tehdit ediliyor."

Tanal: Yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayın sorumlusu vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanıdır

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugün Twitter hesabından Şanlıurfa’da sandık güvenliğinin sağlanması için Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na seslendi. Tanal, şöyle dedi:

“Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na sesleniyorum. Şanlıurfa’da sandık başlarında güvenlik tedbiri alınmaması nedeniyle yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayların sorumlusu, Şanlıurfa Valisi’dir, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü’dür, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı’dır!”

Salıcı: Yetkilileri uyarıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Twitter hesabından yaşanan olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Şanlıurfa Eyyübiye'de görevli vekilimiz Ali Şeker, Karaali Mahallesi 2165 numaralı sandıkta yaşanan usulsüzlüklere karşı çıktığı için bir grup tarafından darp edildi! Yetkilileri uyarıyoruz; sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın!”

Kaftancıoğlu'ndan açıklama 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Seçimi savaş gibi görenlere dersini ver İstanbul, dersini ver Türkiye… “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” asla unutma!" ifadelerini kullandı. 

Öncel: 50 kişilik grup Ali Şeker'e saldırdı, polisi tanımıyorlar

Tele 1'e konuşan CHP Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Başkanı Adnan Öncel, "50 kişilik grup Ali Şeker'e saldırdı. Muhtar elinde 500'ün üzerinde pusula ile gelerek oy kullanmak istedi. Askeri, polisi tanımıyorlar. Asker, Ali Şeker'i ellerinden zor aldı. Jandarma aracında dahi saldırıya uğradı" dedi. 

Ali Şeker, savcılığa suç duyurusunda bulundu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in seçimde görevli olduğu Şanlıurfa Eyyübiye Karaali Mahallesi’nde usulsüz oy kullanımına karşı çıktığı için bir grubun saldırısına uğradığını duyurdu.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Tanal, saldırganların 40 kişi olduğunu ve Ali Şeker'in darp raporu aldıktan sonra saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.