Gündem

Özgür Özel, katledilişinin 9. yılında Özgecan Aslan'ı andı: İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararında olduğu gibi iktidar partisi kadına yönelik şiddetle mücadelede sınıfta kaldı

"Özgecan'ın katilini de verilen sözleri de unutturmayacağız."

11 Şubat 2024 13:20

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bindiği minübüste şoför Suphi Altındöken tarafından Katledilen Özgecan Aslan'ı andı Özel, “Tarsus'ta canice katledilen Özgecan Aslan’ı ölümünün 9'uncu yılında rahmetle anıyorum. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararında olduğu gibi iktidar partisi kadına yönelik şiddetle mücadelede sınıfta kaldı. Özgecan'ın katlini de verilen sözleri de unutturmayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin'de, okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste Suphi Altındöken tarafından katledilen Özgecan Aslan’ı ölüm yıl dönümünde X hesabından yaptığı paylaşımla andı. Özel’in paylaşımı şöyle:

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararında olduğu gibi iktidar partisi kadına yönelik şiddetle mücadelede sınıfta kaldı. Bağımsız raporlara göre Özgecan Aslan'ın vefatından bu yana en az 3 bin kadın cinayeti yaşandı. Özgecan'ın katilini de verilen sözleri de unutturmayacağız."