Gündem

Özgür Özel’in tutum belgesi netleşiyor

Seçim özeleştirisi yapacak, “yüzde 25’i aşma”nın yollarını açıklayacak

13 Eylül 2023 13:00

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamaya hazırlanan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in tutum belgesi netleşmeye başladı. Özel’in tutum belgesinde seçim süreci ile ilgili özeleştiri yapacağı, bunun yanında seçmendeki duygusal kopuşu vurgulayarak, “Yüzde 25’i aşmanın yollarını” açıklayacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve genel merkezde basın açıklaması yapacağını açıklayan Özel’in, cuma günü düzenleyeceği toplantıda genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor. Toplantıya Özel’e destek veren milletvekilleri ile Parti Meclisi üyelerinin katılacağı belirtilirken, 50’ye yakın milletvekilinin Özel’e destek olduğu öğrenildi. Bu arada Özel’e destek olsa da daha önce Merkez Yönetim Kurulu'nda görev yapmış isimlerin toplantı salonunda yer almayı düşünmediği öğrenildi.

Tutum Belgesi’ni açıklayacak, duygusal kopuşa vurgu yapacak

Özel’in toplantıda ayrıca uzun süredir üzerinde çalıştığı Tutum Belgesi’ni de açıklaması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesine yönelik detaylı bir özeleştirinin yer alacağı Tutum Belgesi’nde seçmenin “duygusal kopuş”una da vurgu yapılacak.

Özel, son günlerde yaptığı açıklamalarda seçmendeki duygusal kopuşun partiye zarar vereceğine dikkati çekiyordu. Tutum Belgesi’nde ayrıca seçim sonrası parti yönetiminin attığı adımlara vurgu yapılırken, genel merkezin hatalı bulunan kararlarına da değinilecek.

Edilgen değil etken üyeliğe dikkat çekilecek

Tutum Belgesi’nde tüzükle ilgili tartışmalara da girilecek. Örgütten gelen tüzük değişikliği taleplerine vurgu yapılırken, kurultay öncesinde daha demokratik bir tüzüğün hayata geçirilmesinin önemli olduğu belirtilecek. Örgütle ilgili de “edilgen” değil “etkin” üyeliğin yolları anlatılırken, CHP’nin yıllardır yüzde 25 civarında seyreden oy oranının nasıl artırılacağı, bunun için neler yapılması gerektiği de ayrıntılı bir şekilde dile getirilecek.