Politika

Özgür Özel'in "Bahçeli ittifakımıza katılabilir" çağrısına AKP'den yanıt: Saygısız bir siyasi saldırganlık

"Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam ediyor"

13 Haziran 2024 16:25

T24 Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yrdımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var. Sayın Bahçeli ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir" açıklamasına ilişkin, "CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in Cumhur İttifakı’nın birliğinde ve bütünlüğünde bir sorun olduğunu düşünmesi beyhude bir yaklaşımdır. Sayın Özel’in Cumhur İttifakı bileşenlerine 'suç ortağı' demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da katıldığı Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı'nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, MHP'nin temennisidir" açıklamasına ilişkin soru üzerine,"Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın; memleketi bu hale getirip, suç ortağını bize doğru itmesin. Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var. Sayın Bahçeli'ye bir davette bulunayım; ittifakından memnun değilse, bizim ittifakımıza, Türkiye ittifakına katılabilir" diye konuştu.

Özel'in sözlerine AKP'den yanıt geldi. AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel’in Cumhur İttifakı’nın birliğinde ve bütünlüğünde bir sorun olduğunu düşünmesi beyhude bir yaklaşımdır. Sn Özel’in Cumhur İttifakı bileşenlerine “suç ortağı” demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır. Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam etmektedir ve her türlü saldırganlığa siyaset ve hukuk zemininde cevap verecek güçtedir. Sn Özel’in Cumhurbaşkanımızın iade-i ziyareti sonrasında bu şekilde yakışıksız bir açıklama yapmasını, yürüttüğü siyasete dönük olarak CHP içinde meydana gelen rahatsızlıkları giderme çabası olarak görüyoruz."