Politika

Özgür Özel: Esenyurt Belediyesi'ndeki akraba ataması geri alındı

07 Haziran 2024 18:59

CHP lideri Özgür Özel, Esenyurt Belediyesi'nde başkan Ahmet Özer'in bir göreve kayınbiraderini atamasına ilişkin olarak, "Sorun çözüldü, atama geri alındı" dedi.

Duvar'ın aktardığına göre Özel, Adana İl Başkanlığı ziyaretinde, CHP'li Esenyurt Belediyesi'ndeki akraba atamasına dair konuştu.

"Bugün öğle saatlerinde atama geri alındı, yapılmamış sayıyoruz"

Özel, Esenyurt Belediye Başkanı Özer'in açıklamalarını işaret ederek "Sorunun çözüldüğünü ifade etmek isterim. Belediye başkanımız bir pozisyonda o yetkinlikte kimseyi bulamadığı için kayınbiraderini atamak zorunda kaldığını söyledi. Duyar duymaz kendisini uyardık; bugün öğle saatlerinde atama geri alındı. Yapılmamış sayıyoruz. Akraba ataması gerçekleşmedi" dedi.

Ne olmuştu?

Esenyurt Belediye Meclisi'nde yaşanan 'akraba atamaları' tartışması gündem yaratmıştı. Başkan Ahmet Özer, Esenyurt Belediyesi’ne akrabalarını atadığı iddialarına “Böyle dedikodularla uğraşmayın. Kayınbiraderim var. Kayınbiraderim olduğu için çalışmıyor. Üniversite genel sekreterliği yaptığı, hastane baş müdürlüğü yaptığı için, o alanda başka birini bulamadığım için çalışıyor. Önemli olan yaptığımız işlerdir. Adam arıyorum. Burada çalışacak adam varsa her çalışacak adamın başımın üstünde yeri var" diye cevap vermişti.