Gündem

Özgür Özel'den "ayağa kalkma" eleştirilerine: Yıllardır sahada tespit ettim, bunun toplumda inanılmaz bir karşılığı var

"Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim, gönlü kırılmış kim varsa hakkını helal etsin"

09 Ekim 2024 09:14

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis açılışında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkma kararına karşı gelen eleştirilere bir kez daha yanıt verdi. “Biz ayağa kalktığımızda AK Parti Sayın Erdoğan’ın şahsına ayağa kalkmak değil cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlerine saygımızdan ayağa kalktık bu kadar net” diyen Özel, “Biz Erdoğan’la mücadele ediyoruz. Biz Erdoğan’la mücadelede ayaktayız zaten” dedi. CHP lideri bu davranışlarının toplumda “inanılmaz bir karşılığı” olduğunu savundu.

"Biz kimsenin yaptığını ettiğini unutmuyoruz. Ne Erdoğan ile anayasa yapmaya ne de uzlaşmaya niyetimiz var. En sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim" diyen Özel, "Yine de bu mevzulardan dolayı gönlü kırılmış kim varsa hakkını helal etsin" diye konuştu.

CHP lideri Özgür Özel, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler anısına oluşturulan anıtın açılışında katıldı.

TIKLAYIN - Özgür Özel "10 Ekim Annelerinin Çığlığı Anıtı" açılışında katliam gününü anlattı: Barut, kan kokusunun genzi yaktığı, korkunç bir görüntüydü

Burada yaptığı konuşmada, “9 yıl sonra siz o güçlü yüreklerinizle o kötülükten bir mevzi daha aldınız. Kötülük geriliyor. Biz kötülüğü hep beraber yeneceğiz. Bunu öyle kaba siyasetle, sözde siyasetle değil hissederek yeneceğiz. Hissederek, şuramızda hissederek yeneceğiz” diyen Özel, şunları kaydetti:

“Çünkü onların kötülüğüne karşı ancak ve ancak sizin yüreklerinizin haklı gücü ve onuru onları yenebilir. Biz yanınızdayız. Olmaya devam edeceğiz. Hep yanınızda olduk, bundan sonra da olacağız. Sizden ilham aldık, almaya devam edeceğiz. Sizden güç alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Günü gelince bu kötülüğü bütün mevzilerden söküp atıp, iyilerin iktidarını, onurlu insanların iktidarını, haklıların iktidarını, mağdurların ve mazlumların iktidarını kuracağız. Sonra o kötülerden teker teker hesap soracağız. Ant içiyorum buna. Önünüzde buna ant içiyorum.”

TIKLAYIN - 10 Ekim ailelerinden CHP ve ABB'ye tepki: Yok sayıldık

“Ayağa kalma” eleştirilerine yanıt: Toplumda inanılmaz bir karşılığı var

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde ayağa kalkma kararına yönelik gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Meselenin özü şudur Türkiye’de cumhurbaşkanlığı makamı gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu olarak görüldüğü için ve çekilen acılar sıkıntılar iktidar medyasında yeterince anlatılmadığı için ve inanılmaz bir hegomonik üstten kapsamayan bir dille iktidar medyası kendi seçmeninin uygusunu yoğun bir şekilde manipüle ettiği için CHP ayağa kalkmadığında gittiği bir köy kahvesinde AKP seçmeni de dışarı çıkıyor. Ben yıllardır bunu sahada tespit eden bir siyasetçiyim. Bu konuda partiyi yönettiğimiz arkadaşlarımızla da, bugün ayağa kalkmayan arkadaşlarla da geçmişte grup başkanvekilliği yaptığımız arkadaşlarımızla da bu zorlukları hep konuştuk. Biz ayağa kalktığımızda AK Parti Sayın Erdoğan’ın şahsına ayağa kalkmak değil cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık bu kadar net. Bu konuda en ufak bir pişmanlığım yok. Partinin ilk anca yüzde 62’si doğru yaptın diyor dinleyince yüzde 72’si diyor. Diğer seçmenlerle temas edince daha çok. Bu şu anlama gelmez biz Erdoğan’la ayağa kalkmadık, biz anayasa yapmak üzere, koalisyon yapmak üzere, uzlaşmak üzere ayağa kalkmadık. Biz Erdoğan’la mücadele ediyoruz. Biz Erdoğan’la mücadelede ayaktayız zaten. Biz Meclis’in açılış günü Meclis’in açılışını yapmasına anayasal görevi gereği gelen kişinin seçmenlerine ve makamına hürmeten ayağa kalktık. Bunun toplumda inanılmaz bir karşılığı var.”

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan “Erdoğan’ı ayakta karşılama” tepkisi: Biz CHP’liler yalnızca halk için ayağa kalkarız!

TIKLAYIN - CHP'den "Erdoğan'ı ayakta karşılama" anketi

Biz kimsenin yaptığını ettiğini unutmuyoruz. Ne Erdoğan ile anayasa yapmaya ne de uzlaşmaya niyetimiz var. En sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim. Ha bundan fırsat arkadaş saldıran birileri de olacaksa onlar da saldıracak arkadaş. Bu partinin birinci, ikinci, üçüncü genel başkanının ne riskler aldığını herkes biliyor. Kolay bir işe soyunmadık. Ben anket sonuçlarının doğru irdelendiği takdirde CHP’ye fevkalade alan açan bir noktada olduğunu görüyorum. Yine de bu mevzulardan dolayı gönlü kırılmış kim varsa hakkını helal etsin."