Gündem

Özgür Özel'den Aden Körfezi'nde kaçırılan gemiyle ilgili açıklama

26 Kasım 2023 23:17

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Aden Körfezi'nde içinde Türk kaptanların olduğu bir geminin kaçırıldığını açıkladı. Açıklamada, Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tankerle Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yaparken bu sabah saatlerinden itibaren iletişimin kesildiği duyurularak, "Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir" denildi. 

Kaçırılan gemiyle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları aracılığıyla süreci takip ettiklerini söyledi.

X hesabından açıklama yapan Özel, şöyle dedi:

"Aden Körfezi'nde yurttaşlarımız Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel'in de içinde bulunduğu bir kimyasal tankerin kaçırıldığından şimdi haberdar oldum.

Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları nezdinde süreci takip ediyoruz. Yurttaşlarımızın kurtarılmaları çabalarına destek vermeye hazırız."

TIKLAYIN - Denizcilik Genel Müdürlüğü: Aden Körfezi'nde, içinde Türk kaptanların olduğu gemi kaçırıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir" denildi.