Gündem

Özgür Özel: CHP’ye bir Macron aramıyoruz, siyasetsiz birisini bulmayacağız

“CHP sağa kaydı ama biz düzelteceğiz”

27 Eylül 2023 08:00

Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından CHP içinde oluşturulan “değişimciler” grubunun içinde yer alan ve CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özgür Özel, “CHP’ye bir Macron aramıyoruz. Siyasetsiz birini bulmayacağız. Sırf beyaz gömlek yakışıyor, kollarını kıvırdı diye partili olmayan birini partinin başına getiremeyeceğimize göre… Bu partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürü biz yakıştırmaz ve halka benimsetmezsek halk bir başka siyasetsiz birini partinin başında görebilir, Macronlaşma riski çıkar” dedi.

Birgün’e konuşan Özel, “Siyasetsiz lider tehlikesi, bence Fransa’da işleyen bu işin Türkiye’de işleme riski var. Sol, sosyal demokrat siyaset için, emekçilerin hakları için, örgütlenme özgürlüğü için en büyük tehlike bir siyasetsiz liderin gelme tehlikesidir” diyerek devam etti.

“CHP sağa kaydı ama biz düzelteceğiz”

Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışı dahil bazı kararları kamuoyuna açıklandığı zaman öğrendiklerini ve “ortaklaşmadan” yola çıkıldığını söyleyen Özel, “CHP sağa kaydı ama biz düzelteceğiz” dedi.

Özgür Özel, “Kılıçdaroğlu’nun tavşan adayı”, “İmamoğlu’nun emanetçisi” yorumlarına da şöyle tepki gösterdi:

“İkisi de itibar suikastidir. Başka yerlerden kulp takamayınca böyle bir kulp takıyorlar. Genel Başkan’a karşı aday çıkıp İzmir, Konya, Manisa, Karaman kongrelerinde mücadele ediyoruz. Tavşan aday böyle bir mücadele vermez.

Siyaset emanet kaldırmaz. CHP’de de bir tek emanet var o da kurucu kadrolardan aldığımız emanet. Genel başkan da emanetçi. Altı oku, Atatürk’ün hatırasını, cumhuriyeti ona emanet etmişiz. 5 Kasım’da delege karar verirse emaneti ben alırım. Siyaseten bu kadar aciz birisi CHP genel başkanlığına talip olmaz.”

“Radikal değişiklik lazım”

Öte yandan Özel, "radikal değişim" mesajı verdi:

"Yüzler değişmeden, partide her şeyi değiştirsen de millet değiştiğine inanmayacak. O yüzden de yeni yüzler ile ve radikal bir değişiklik ile bu yapılabilir. Türkiye siyasetinde Genel Başkan değişikliği çok radikal bir değişiklik.

Kemal Bey’in ilk başta sakin bir güç olarak geldiğine ve 2011’de nasıl bir heyecan yarattığına bakmak lazım. Lideri ve kadroları değiştirip insanları CHP’de paradigma değişikliği olduğuna inandırmak gerekiyor. Ufak değişikliklerle bunun olabileceğine inansaydım hiç yola çıkmazdım.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.