Gündem

Özgür Özel: Bak Nebati kaldır kafayı bak o ışıldayan gözlerinle gözlerime, bir yere bakmadan tekrar et o cümleyi, aha bu dişimi kıracağım

30 Eylül 2022 14:19

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi”nde yaptığı konuşmada kullandığın, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöroekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır” ifadesini eleştirdi.

Özel, “Bak Nebati kaldır kafayı bak o ışıldayan gözlerinle gözlerime, bir yere bakmadan tekrar et o cümleyi, aha bu dişimi kıracağım” dedi.

Bakan Nebati’nin konuşmasında 9 kere “heterodoks” kelimesinin geçtiğini belirten Özel, “Hakikaten bu geminin içinde olmak ayrı der dümende Nebati’nin olduğunu düşünmek başak bir tasa” diye konuştu.

Öte yandan Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'ndeki, “Döviz kuru operasyonlarının yol açtığı sıkıntıları alternatif yöntemlerle çözüme kavuşturduk. Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyelere çıkması bazılarını şaşırtıyor olabilir. Halbuki biz aynı enflasyonu onları daha da şaşırtacak hızla düşürebilme kabiliyetine de sahip ülkeyiz” sözlerini de eleştirdi.

Ayrıntılar gelecek…