Gündem

Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenliği davasında reddi hâkim talebi

Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Aziz Nesin'in yargılandığı Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenliği davası 1 Şubat'a ertelendi

19 Ekim 2022 13:18

 Özgür Gündem gazetesine bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği yaptıkları için Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin'in yargılandığı dava 1 Şubat'a ertelendi. Fincancı’nın avukatı AKP’den milletvekili adayı olan üye hâkim Murat Bircan hakkında reddi hakim talebinde bulundu. 

İstinaf mahkemesinin KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yaptıkları için yargılandıkları davadan beraat kararını bozması sonrası Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Yazar Ahmet Aziz Nesin bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hâkim karşısına çıktı.

GazeteduvaR'da yer alan habere göre, duruşmada, Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı daha önce Samsun’da AK Parti’den milletvekili adayı olan üye hâkim Murat Bircan hakkında reddi hâkim talebinde bulundu.

Kararı bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bırakıldı. Duruşma, 1 Şubat’a ertelendi.