Gündem

Özgür Arduç’un babası, kayınvalidesini öldürdükten sonra kayınbiraderi tarafından öldürülmüş

07 Aralık 2019 17:26

Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'un ailesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Arduç'un dayısının anlattıklarına göre Arduç'un babası, kayınvalidesini öldürdü, dayısı ise babasını öldürdü

Ceren’in katil şüphelisi Özgür Arduç’un Amasya’da yaşayan dayısı, Özgür Arduç'un ailesi hakkında şunları anlattı:

"Özgür Arduç’un babası Hüseyin, Özgür doğunca annesinden ayrıldı. 1989 senesinde babası tekrar eve geldi, Özgür’ün babası kız kardeşimle tekrardan beraber olmak istediğini belirtti. Ateş edip annemi, kendi kayınvalidesini öldürdü.

İçeride yatıp çıktı. Çıkınca ben de onu öldürdüm. Ben de cezamı yatıp çıktım. Bu süreçte bu çocuğa (Özgür Arduç’a) sahip çıkma şansımız olmadı. Her şey babasından dolayı oldu. 5-6 sene bakabildik. Yoksa biz onu büyütürdük.”

Dayısı, Özgür Arduç’un babasının birçok suç işlediğini öne sürdü. Dayı o iddialarını şu sözlerle dile getirdi: “Babası Türkiye’nin başına belaydı. Bunun babası kaç kere banka soydu, polis vurdu Ankara’da anarşistti vuruldu, yaralandı. Yani pek tekin adam değildi. Annemi vurdu, öldürdü ve biz 5 kardeş öksüz kaldık. Ben kendimi kaybettim ben de ‘bunun çocuğunu vuracağım’ dedim.

Sonra hâkime de aynısını söyledim hâkim, “O çocuğa bir dokun seni yakarım” şeklinde konuştu Amasya’da. Ondan sonra ben babama, “ya bu çocuğu yetimhaneye ver ya da ben bunu öldüreceğim” dedim. Babam da götürüp yetimhaneye verdi. Benim de iki adet kızım var. Olayı işitince çok üzüldüm. Bildiğin gibi değil. Allah kimsenin başına vermesin.”