Gündem

Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı

Erdoğan, Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı, tabuta omuz verdi

03 Haziran 2024 12:46

Eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçaran Çiller Barbaros Hayrettin Paşa Caminden son yolculuğuna uğurlandı. 

Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller ggünü sabaha karşı geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmişti. Özer Uçuran Çiller için Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi eski başbakan Tansu Çiller, eşinin tabutunun başında taziyeleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve iş insanı Faruk Süren de yer aldı.

Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı

Erdoğan konuşma yaptı

Cenaze namazında saf tutan Erdoğan, ardından yaptığı konuşmada, Özer Uçuran Çiller'in geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri bulunduğunu, aynı zamanda eşi Tansu Çiller'in başbakanlığıyla ülkeye hizmet etmiş bir hanımefendi olduğunu söyledi.

Özer Uçuran Çiller'in uzun bir süre rahatsızlık dönemi yaşadığını belirten Erdoğan, "Uzun bir zaman bu çileyi çekti. Rabb'im taksiratını hasenata tebdil ile inşallah makamlarını ali eder. Bizler de ondan ülkemiz için elde ettiğimiz imkanları yine ülkemizin geleceği için kullanma noktasında adımlarımızı atarız. Ben son dönemlerde kendisiyle tanışma fırsatını buldum. Rabb'im mekanını ali eylesin, mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

Çiller'i tanıyanlara, eşlerine, dostlarına sabırlar dileyen Erdoğan, "Şimdi, buradan uğurlarken hep beraber yine bir Fatiha da biz gönderelim." diyerek, cenazeye katılanlarla beraber Fatiha okudu. Erdoğan, konuşmasının ardından tabuta omuz verdi.

Özer Uçuran Çiller kimdir? 

Özer Uçuran Çiller, 21 Eylül 1937 yılında doğdu. Mühendis ve iş insanıdır. Türkiye'nin eski başbakanlarından Tansu Çiller ile evli ve iki çocuk babasıdır. Evliliğinden sonra "Çiller" soyadını aldı.