Gündem

Özel sektörde çalışan öğretmenler Meclis'e yürüdü: Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa

26 Mayıs 2024 12:29

T24 Haber Merkezi 

Türkiye’nin farklı bölgelerinden Ankara'ya gelen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi. Buradan, TBMM'nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı'na, oturma eylemi yapmak için yürümek isteyen öğretmenlere polis müdahale etti. Çıkan arbedede bazı öğretmenler yaralandı. Müdahale sırasında burnundan yaralanan öğretmen Muhammed Şahin, "Tek isteğimiz taban maaş. Yasa dışı bir işlem yapmıyoruz" dedi. Öğretmenler, "Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa" sloganları attı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark'ta toplandı. Farklı illerden gelen öğretmenlerden oluşan grup, MEB önünde taleplerini dile getiren basın açıklaması yaptı. Öğretmenler, açıklamanın ardından, Bakanlığa yakın mesafede bulunan TBMM'nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı'na giderek, burada oturmak eylemi yapmak istedi. Polis, Milli Egemenlik Parkı'na yürümek isteyen öğretmenlere müdahale etti. Çıkan arbedede öğretmenlerden yaralananlar oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet eden öğretmenler, “Patronların Bakanı Yusuf Tekin istifa”, “Öğretmenler birlikte, birlikte güçlü” “Sözünü tutmayan Bakan Tekin istifa” sloganları attı.

“Müdahale edenlerin çocuklarını da biz eğiteceğiz”

Polis müdahalesi sırasında burnundan yaralanan öğretmen Muhammed Şahin, “Öğretmenler, taban maaş hakları için burada. Yasa dışı bir işlem yapmıyoruz. Hakkımızı, legal yöntemlerle istiyoruz ama yapılan müdahale orantısız. Karşımızdakiler de bu ülkenin vatandaşı. Tek isteğimiz taban maaş. Müdahale edenlerin de bizden yana olması lazım, yarın onların çocuklarını da biz eğiteceğiz.” diye konuştu.

"Adalet işte burada"

Sendikanın Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy müdahalenin ardından şu açıklamaları yaptı: 

"Öğretmene verilen değer kamuda ya da özelde fark etmeksizin öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz diyemediği müddetçe biz bu mücadeleyi vereceğiz. Ne gözaltından ne tutuklamadan ne patronlardan korkuyoruz ne geri adım atıyoruz. Bu ülkede eğer öğretmene değer gösteriyoruz diyorlarsa özel eğitim kurumlarında öğretmenler asgari ücretlerle çalıştırılamaz diyecekler. Bunu güvence altına alacaklar. Bunu yapmayanlar açık bir şekilde patronların yanında yer alıyor demektir. Patronlar tarafından yönetiliyor demektir. Çünkü bizim Yusuf Tekin kendisi de nisan ayında bu taban maaş uygulaması 3 formül şeklinde geçecek dedi. Bunu siz istiyorsunuz diye değil biz zaten yapacağız dediler. Biz vicdanlı insanlarız dediler. Adaleti savunuruz dediler, adalet işte burada. Vicdan onlar içinde bir öğretmenin patronların karşısında ezilmesi demektir. Bakın biz TBMM'ye sesleniyoruz, AKP'ye, Saadet Partisi'ne, MHP'ye, YRP'ye, DEM Parti'ye, CHP'ye sesleniyoruz, tüm partilere sesleniyoruz. Her şey sizin Öğretmenlik Meslek Kanunu komisyona geldiğinde alacağınız bir doğru tavra bakıyor"