Dünya

Oyuncu Jamil, ABD'nin Georgia eyaletindeki 'kürtaj yasağı'na tepki gösterdi: "Hem benim için, hem de bebek için verdiğim en iyi karardı"

Daha önce ünlü oyuncu Alyssa Milano da "seks grevi" çağrısı yaparak karara tepki göstermişti

14 Mayıs 2019 13:28

Britanyalı oyuncu ve aktivist Jameela Jamil, ABD'nin Georgia eyaletinde kürtaj hakkının kaldıran yasaya tepki gösterdi. Gençken kürtaj olduğunu belirten Jamil, "Hem benim için hem de ekonomik, duygusal ve psikolojik olarak hazır olmadığım bebek için verdiğim en iyi karardı" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre Georgia eyaletinde kürtaj hakkını fiilen kaldıran yasaya karşı sesini yükselten yıldızlar kervanına katılan İngiliz oyuncu, kararı insanlık dışı diye niteledi ve kadın haklarına, bedenine ve sağlığına saygısızlık olarak gördüğünü söyledi. Jamil bu durumda tecavüz mağdurlarının, tecavüzcüsünün bebeğini taşımakla cezalandırılacağını da vurguladı.

Jamil, “Gençken kürtaj oldum ve bu verdiğim en iyi karardı. Hem benim için hem de ekonomik, duygusal ve psikolojik olarak hazır olmadığım bebek için. Pek çok çocuğun sonu koruyucu aileler oluyor. Pek çok yaşam mahvoluyor. Bu çok acımasızca” diye yazdı.

Yasağın zengin kesimi etkilemeyeceğini söyleyen Jamil, bu karardan yine en çok yoksulların, belli imkanlardan uzak olan ve ötekileştirilmiş kesimin etkileneceğini de söyledi.

​Daha önce de ünlü oyuncu Alyssa Milano, yasaya karşı 'seks grevi' çağrısı yapmıştı. Milano, "Bedensel otonomimizi geri alana dek seks yapmamakta bana katılın” demişti.