Gündem

Oyuncu Burcu Kara: Geçtiğimiz hafta İstanbul’a getirilen depremzede bebeğe süt annelik yaptım

"Üç kere denedik fakat sütü reddetti. Çünkü onun istediği annesiydi aslında... Maalesef annesini hâlâ arıyoruz"

10 Mart 2023 09:51

Geçen aralıkta ikinci kez doğum yapan ünlü oyuncu Burcu Kara, enkazdan çıkarılan bir yaşındaki bebeğin süt annesi olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşayan Hatay, 20 Şubat akşamı da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Hatay'daki depremler, birçok çevre ili de şiddetli bir şekilde etkiledi. Toplam 11 ilde yıkıma yol açan felaketler sonrası ünlüler de afet bölgesine yardım için kolları sıvadı. Bu isimlerden biri de geçen aralık ayında ikinci kez anne olan oyuncu Burcu Kara oldu.

İki haftayı geçti bu acıya yakalanalı. Dün gece üstüne yeni bir acı daha eklendi. Daha da kötü olacağını bile bile insan uzak duramıyor izlemekten, dinlemekten ve okumaktan..." diyen Kara, şunları söylemişti:

"Bu kadar ağlayıp, uyuyamamaktan hasta olacağım diye korkuyorum artık. O da kendim için değil, bebek ve Ali için... Ama bir saat bakmasam vicdan yapıyorum, dayanamıyorum. Sanki orada olup bir şeylere faydam olurmuş gibi geliyor. Bakmasam kendimi bencil, taş kalpli hissediyorum. Hafta sonu çiçek aldık bize iyi gelsin diye. Sabah onları diktim, konuştum ve sevdim. Sonra fark ettim ki toprakta başka şeyler görüyorum. Yani bana en iyi gelen şey, toprağa dokunmak bile gözümün önündekileri, aklımdakileri unutturamıyor bir anlık da olsa. İşimiz çok zor. Hepimiz bu acıyı farklı şekillerde yaşıyoruz. Devir de çok kötü. Kötülerin, yalancıların ve fırsatçıların arasında, insanlar acısını bile yaşayamıyor. Allah güzel kalpli ve vicdanlı olan herkesin yardımcısı olsun. Hepimize şifa ve akıl, fikir versin."

"Maddi olarak, eşya gönderimiyle, sosyal medyadan destek olmaya çalıştım"

Milliyet'ten Seçkin Şenvardar'ın haberine göre; yapımcı ve yönetmen Fırat Parlak ile mutlu bir evlilik sürdüren ünlü isim, son olarak kısa bir süre önce doğum yaptığı için deprem bölgesine gidemediğini açıkladı.

Gazetecilerle konuşarak gelişmeleri takip ettiğini anlatan oyuncu, şöyle konuştu:

"Gidemedim ama aklım, fikrim ve kalbim hep oradaydı. Çocuklara dokunabilmek isterdim. Gerçekten insanın orada olup, elleriyle enkazları kazası geliyor. ‘Keşke birilerini kurtarabilsem’ hissiyatıyla yaşıyorsun, Etrafımdakilerin ‘Burcu, ekrandan uzak dur! Daha yeni anne oldun, sütün kesilecek’ demelerine rağmen uzak kalamadım. Vicdan azabı ve acı çektim. Sanki izlemeyince bir şey yapamayacakmışım, izleyince ise yapıyormuşum gibi hissettim. Maddi olarak, eşya gönderimiyle, sosyal medyadan destek olmaya çalıştım."

"Geçtiğimiz hafta İstanbul’a getirilen bebeğe süt annelik yaptım"

Enkazdan sağ çıkarılan bir bebeğe süt annelik yaptığını belirten Kara, "Geçtiğimiz hafta İstanbul’a getirilen bebeğe süt annelik yaptım. Hep aklımdan geçiyordu, ‘Keşke oradaki bebeklere süt gönderebilsem’ diye ama mümkün olmadı. Ajansımdan, ‘Burcu, bir yaşında bebek var ve hiçbir şey yemiyor. Bir tek anne sütünü deneyebiliriz. Yardımcı olur musun?’ diye sordular" ifadelerini kullanan ünlü isim, sözlerini şöyle noktaladı:

"Elimden ne gelirse yaparım’ dedim. Üç kere denedik fakat sütü reddetti. Çünkü onun istediği annesiydi aslında... Maalesef annesini hâlâ arıyoruz. Bebeği o bölgedeki bir pedagog getirmiş. Hayatına mamayla devam ediyor. Minik yavru için elimizden ne gelirse yapacağız."