Ekonomi

OYAK Akdeniz Kimya ve 2013'te satın aldığı Avusturyalı Chemson'ı Akdeniz Chemson adı altında birleştirdi

05 Ekim 2020 15:12

OYAK, kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Akdeniz Kimya ile 2013 yılında satın aldığı Avusturyalı Chemson’ı “Akdeniz Chemson” markası adı altında birleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamada yer alan bilgiye göre; OYAK, Akdeniz Chemson birleşmesi sayesinde yıllık 250 bin ton üretim kapasitesine ulaşacak.

Açıklamada, "Böylece beş kıtadaki faaliyetleri ve 110 ülkeye yaptığı satışları ile, 500 milyon dolarlık satış hacmine ulaşan Akdeniz Chemson, PVC stabilizatörleri alanında dünyanın en büyük şirketi oldu" dendi.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yeni yapı sayesinde, Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Avustralya’ya kadar dünyanın hemen her coğrafyasında faaliyet gösteren bir şirket haline geldik" dedi.

Erdem, "Amacımız, üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerimizle 750 milyon dolarlık bir hacim yaratmaktır" diye konuştu.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, hizmet verdiği sektörler için çapraz ürün satış portföyünü artırarak PVC sektörünün tek merkezi olmayı hedefleyen Akdeniz Chemson, 110 ülkeye satış yapıyor olacak.

Odak pazarları Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya olan şirket, ara ürün bazında entegre bir yapıyla işleyen altı üretim tesisiyle faaliyet gösterecek.