Gündem

Otel zinciri Dedeman'dan ''ticari sır'' davası iddialarına yanıt

25 Temmuz 2023 01:00

Otel zinciri Dedeman, 2020'de iki eski üst düzey yöneticisi ile davalık oldu. Yürütülen soruşturma sonrası eski Dedeman otelleri CEO’su Emrullah Akçakaya ile grubun iki önemli otelinde müdür olarak görev yapan Tunay Erdal hakkında 8’er yıla kadar hapis istemi ile dava açılmıştı. Akçakaya, kendisi hakkında dava açılmasına neden olduğu iddiasıyla Banu Dedeman ve Avukat Rezap Epözdemir'in arasında bulunduğu sekiz kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dedeman yönetimi ise iki üst düzey yöneticinin, şirkete zarar verdikleri gerekçesiyle iş akitlerinin sonlandırıldığını vurgulanan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 17 Ekim tarihli bir denetim raporu olmadığı gibi, yapılmış bir denetim olmadığını iddia eden Akçakaya'nın ifadelerinin doğru olmadığı belirtildi.

Dava sürecine vurgu yapılan açıklamanın detayları şöyle:

''Birkaç haber sitesinde 'Dedeman otellerinin ticari sır davası büyüyor' adında ve benzeri başlık ve ifadelerle şirket unvanımız, markamız ve ailemiz soy ismi töhmet altında bırakılmaktadır. Habere konu şahısların ve tanıklarının geçmişte şirketimize vermiş oldukları zararlardan ötürü iş akitleri feshedilmiş, verdikleri zararlara binaen aleyhlerinde şikayette bulunulmuş olup karşılığında şirketimize açtıkları davaları peşi sıra kaybetmeleri ve aleyhlerine kesinleştiği, yargılandıkları davada ceza almaları muhtemel olduğundan, tevessül ettikleri mesnetsiz istikamet ile kamuoyunda aksi yönde bir algı oluşturma çabası içinde oldukları müşahede edilmiştir. İlgili şahıslar hakkındaki yargı süreçleri devam etmekte olup, asılsız haberlere itibar edilmemesini rica ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

TIKLAYIN |  Dedeman otellerinin “ticari sır” davası büyüyor