Gündem

ÖSYM şifresi nasıl alınır? ÖSYM şifre alma ekranı

ÖSYM şifre alma işlemlerinin detayları merak edildi. Peki, ÖSYM şifresi nasıl alınır? İşte, ÖSYM şifre alma ekranı

15 Ağustos 2022 13:16

ÖSYM aday şifresi, ÖSYM sınavlarına giren katılımcılar tarafından merak edildi. ÖSYM aday giriş şifresi almak isteyenler, “ÖSYM şifresi nasıl alınır?”, “ÖSYM şifre alma” şeklinde aratmalar yaptı. Adayların, sınavları hakkında bilgi sahibi olmak için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden şifre almaları gerektiği biliniyor. Peki, ÖSYM şifresi nasıl alınır? İşte, ÖSYM şifre alma ekranı:

Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi tarafından uygulanan sınavlara katılım sağlayan adayların ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerine erişim sağlamak için ÖSYM şifresine sahip olmaları gerekiyor.

ÖSYM aday şifresi nedir?

ÖSYM aday şifresi, sadece o kişinin bildiği özel soruların cevaplanmasıyla oluşturulan ve adayın kendisinden başkasının onun adına işlem yapabilmesini engelleyen bir güvenlik şifresidir. ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girdiği anda aday tarafından bizzat değiştirilir.

ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM sisteminde daha önce tanımlanmayan adaylar AİS aday şifrelerini başvuru merkezlerinden edinebilir.

Adaylar, e-Devlet şifreleriyle de AİS'e giriş yapabilirler. Bunun için Aday İşlemleri Sistemi sayfasında sağ üst köşede yer alan e-Devlet giriş butonuna tıklayarak erişim sağlanabiliyor.

ÖSYM şifre değişikliği 

ÖSYM AİS aday şifresi güncellemek ve değiştirmek için de; ÖSYM Aday Işlemleri sayfasından T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası girilir.

Ardından şifre oluştururken, güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girilir.

Tüm bilgiler tam olarak doldurulduktan sonra şifre yenilenecektir.