Gündem

Osman Kavala’nın tutukluluğunun 5. yılında 5 soru: "Son 5 yılda hukuksuzluğa maruz bırakıldın mı?"

01 Kasım 2022 15:15

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen işadamı Osman Kavala, Silivri Cezaevi’nde beşinci yılını doldurdu.

Osman Kavala ile ilgili açıklamaların ve duyuruların paylaşıldığı "Kavala'ya özgürlük" sosyal medya hesabından interaktif bir kampanya düzenlendi. "Osman Kavala, 5 yıl 5 soru" logosunun yer aldığı kampanyada kullanıcılar, "Son 5 yılda hiç seyahat ettin mi?’, ‘Son 5 yılda güzel bir film seyrettin mi?’, ‘Son 5 yılda yeni biriyle tanıştın mı?’, ‘Son 5 yılda yeni bir dil öğrendin mi?’, ‘Son 5 yılda hukuksuzluğa maruz bırakıldın mı?" sorularına yanıt veriyor.

TIKLAYIN | Cezaevinde beşinci yılını dolduran Osman Kavala: Hukuksuzluğa, gaddarca davranışa maruz kalanın sadece kendim olmadığını aklımdan çıkarmıyorum

Sorulara, "Kavala'ya Özgürlük"ün Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarından yanıtlanabiliyor.

Sorulara "Kavala'ya Özgürlük" sosyal medya hesabından verdikleri cevaplar şöyle: 

-Son 5 yılda yeni biriyle tanıştın mı?

"20 yıldır insanları bir araya getirerek farklı diyalog kanalları açmayı, köprüler kurmayı amaçlayan Anadolu Kültür'ün Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala tam 5 yıldır tutuklu"

 

-Son 5 yılda güzel bir film seyrettin mi?

"200'ye yakın filmin üretimini desteklemiş olan Osman Kavala tam 5 yıldır tutuklu"

-Son 5 yılda hiç seyahat ettin mi?

"Son 5 yılda Türkiye'de ve dünyada 100'den fazla şehirde etkinlikler düzenleyerek kültür ve sanatın paylaşılmasına katkı sunan Osman Kavala tam 5 yıldır tutuklu"

-Son 5 yılda yeni bir dil öğrendin mi?

"20 yıldır kültürel hakların, çok kültürlülüğün, çokdilliğinin kabul görmesi için çalışan Osman Kavala tam 5 yıldır tutuklu"

-Son 5 yılda hukuksuzluğa maruz bırakıldın mı?

"1 Kasım 2017'de tutuklanan Osman Kavala, üç tahliye, iki beraat ve iki AİHM kararına rağmen tam 5 yıldır tutuklu"