Gündem

Osman Kavala'dan Nermin Abadan Unat mesajı: Saraçhane'ye gitmesi hepimiz için tarihi bir uyarı

19 Aralık 2022 12:37

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen ve 5 yıldır ceza evinde olan iş insanı Osman Kavala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası destek için Saraçhane'ye giden 101 yaşındaki Prof. Nermin Abadan Unat için, "bu davranışı tarihi bir uyarı" dedi.

İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından binlerce kişi İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de toplanmıştı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (Mülkiye) ardından uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi'nde ders veren siyaset sosyologu ve Türkiye'de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Nermin Abadan Unat da İmamoğlu’na destek için Saraçhane’deki mitinge gitmişti.

TIKLAYIN - Saraçhane'de bir efsane; 101 yaşındaki 'hocaların hocası' Prof. Nermin Abadan Unat da İmamoğlu'na destek mitingine gitti

Osman Kavala, Unat'ın Saraçhane'yi ziyareti sonrası eşi Ayşe Buğra aracılığıyla gazeteci İsmail Küçükkaya'ya bir not gönderdi. Kavala'nın gönderdiği notta şu ifadeler yer aldı:

"Hepimizde infial yaratan İmamoğlu kararından sonra Nermin Abadan Unat'ın Saraçhane'ye gelmiş olduğunu öğrenmek beni çok etkiledi. Nazi dönemini yaşamış ve gelişmiş bir hukuk sistemine sahip olan Almanya'da yargının ne hale geldiğine şahit olmuş bir bilim insanı olan Nermin Hanım'ın bu davranışının hepimiz için tarihi bir uyarı olduğuna inanıyorum."