Dünya

Oscar gecesinde yaşanan 'tokat' olayından sonra Will Smith ve eşi Jada Pinkett'ın itibari geriledi

Smith'i negatif bulanların oranı yüzde 18, Pinkett'ı negatif bulanların ise yüzde 15 yükseldi

19 Ağustos 2022 11:48

Ünlü aktör Will Smith'in itibarı, komedyen Chris Rock'a Oscar gecesi attığı tokadın ardından sert bir şekilde geriledi. Smith'i 'pozitif' bulanların oranı 15 puan geriledi.

 Variety dergisinin her yıl 2 defa yaptığı ve ünlü isimlerin itibarını ölçtüğü 'Q Skoru'nun Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Her yıl düzenli olarak ABD'nin en itibarlı 10 ünlü ismi arasında gösterilen Will Smith'i 'pozitif' bulanların oranı ocak ayından bu yana 15 puan gerileyerek yüzde 39'dan yüzde 24'e düştü. Will Smith'i 'negatif' bulanların oranı ise yüzde 8'den yüzde 26'ya kadar yükseldi.

 Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in itibarı da geriledi. Pinkett'ı pozitif bulanların oranı yüzde 13'den yüzde 6'ya gerilerken; negatif bulanların oranı ise yüzde 29'dan yüzde 44'e yükseldi.

 Oscar gecesi, Pinkett'in apolesi hastalığı yüzünden saçlarının dökülmesiyle ilgili şaka yapmasının ardından Smith'in tokat attığı Chris Rock'un itibarında ise bir değişim olmadı. Chris Rock'u 'pozitif' bulanların oranı yüzde 20, 'negatif' bulanların oranı ise yüzde 14 seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: T24

 Variety'nin araştırmasında ABD'nin en itibarlı aktörü yüzde 44 'pozitif' geri bildirim ile Morgan Freeman seçildi. Freeman'ı 1 puan geriden Tom Hanks takip ederken, Samuel L. Jackson ve Keenu Reeves ise yüzde 37 pozitif itibarla 3'üncülüğü paylaşıyor.