Gündem

CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen'den CHP İstanbul kongresindeki Divan Başkanlığı'na tepki: Bu ucuz, basit ve saygısız tezgahı kuranları kınıyorum!

09 Ekim 2023 10:33

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu geçtiğimiz günlerde duyuran Prof. Dr. Örsan KÖymen, dünkü CHP İstanbul olağan kongresinde Divan Başkanlığı'nın kendisini Parti Meclisi (PM) üyesi olarak anons ettiğini ve sık sık konuşmasına müdahale edildiğini belirterek, "Bu ucuz, basit ve saygısız tezgahı kuranları kınıyorum" dedi. 

Öymen X hesabından yaptığı açıklamada konuyla tepkisini şöyle dile getirdi: 

"Bugün İstanbul'da CHP İl Kongresi'ne katıldım. Kongre bir fiyaskoyla başladı. Katıldığım tüm il kongrelerinde, CHP Genel Başkan Aday Adayı olduğum için, siyasi nezaketin ve teamüllerin gereği, söz hakkı, açılış konuşmalarından sonra, öncelikle bana ve kongrede başka bir Genel Başkan Aday Adayı varsa ona veriliyordu ve Genel Başkan Aday Adayı olarak anons ediliyorduk. Bugün Divan Başkanlığı sıralamayı bozarak benim konuşmamı arka sıralara attığı gibi, beni de Genel Başkan Aday Adayı olarak değil, eski Parti Meclisi Üyesi olarak anons etti ve konuşmama sık sık müdahale etti. Bu ucuz, basit ve saygısız tezgahı kuranları kınıyorum, onları CHP örgütüne, üyelerine, tabanına ve halka havale ediyorum!

Kongredeki sözlerime gelecek olursak; parti içi demokrasinin tesis edilmesi ve partinin özüne ve ilkelerine dönmesi gerektiğini söyledim; ayrıca medyanın kamu hizmeti vermekle sorumlu olduğunu, medya etiğine uygun davranması gerektiğini ve CHP Genel Başkan aday adaylarına eşitlik ilkesiyle yaklaşması gerektiğini;CHP Genel Başkanı'nı medyanın belirleyemeyeceğini; medya ile siyasi parti yönetimleri arasında güçler ayrılığı olmadan demokrasinin var olamayacağını; CHP'nin, kongre salonlarındaki oluşumlardan ibaret olmadığını; CHP'yi ayakta tutan şeyin salonun dışındaki üyeler, taban ve seçmen olduğunu; bu nedenle delegelerin seçmene ve tabana göre hareket etmesi gerektiğini; partide genel başkan değişikliğinin olmaması durumunda belediye seçimlerinin kaybedileceğini, bunun anlaşılması için bilimsel ve güvenilir bir araştırmanın yapılmasının yeterli olacağını; bizim arkamızda genel merkezin, belediyelerin, sermayenin, medya-siyaset-ticaret üçgeninin bulunmadığını; düşüncelerimizle, ilkelerimizle, ideolojimizle, davamızla siyaset yaptığımızı ifade ettim."

TIKLAYIN - Kongreye "değişim" damga vurdu | Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı oldu

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan il kongresinde "devrim" mesajı: Bizim en acil ve en önemli görevimiz hep beraber iktidar olma seçeneğini milletimize acilen sunmaktır

TIKLAYIN- CHP İstanbul İl Kongresi'nde kavga çıktı!

TIKLAYIN - Canan Kaftancıoğlu tekrar kürsüde: Beni protesto eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, benim gibi en güçlü zamanında istifa eden varsa gelsin