Gündem

Orhan Uğuroğlu: Saldırılar göstermiştir ki; MHP ve Ülkü Ocakları'na çöreklenen organize suç örgütü mensupları siyasi saldırıları cezasız kalınca cinayet de işlediler

Orhan Uğuroğlu da 15 Ocak 2021’de evinin önünde saldırıya uğramıştı

05 Şubat 2023 13:03

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, gazetecilere ve siyasetçilere yönelik saldırılara değinerek, "Saldırılar göstermiştir ki; MHP ve Ülkü Ocakları'na çöreklenen organize suç örgütü mensupları siyasi saldırıları cezasız kalınca cinayet de işlediler" değerlendirmesini yaptı. 

Uğuroğlu yazısında, "26 Haziran 2018'de Devlet Bahçeli'nin gazetelere verdiği ilandan öncekileri bir kenara bırakarak Başsavcı vekili Maçkaya'ya sorayım: 27 Ocak 2021'deki başvurumdan, takipsizlik verdiğiniz 25 Ocak 2023'e kadar yapılan şu saldırıları da görmediniz mi duymadınız mı?" ifadesini kullandı.

Uğuroğlu şunları kaydetti:

Hem de bana saldıranların yargılandığı mahkemeye de şöyle başvuruda bulunacağım:

Tüm bu saldırılar göstermiştir ki; MHP ve Ülkü Ocakları'na çöreklenen bir kısım organize suç örgütü mensupları siyasi saldırıları cezasız kalınca cinayet de işlediler.

-Delillerim;

1. Yukarıda sıraladığım saldırılar ile MHP'ye yakın Türkgün adlı gazete tarafından hakaret yazı ve haberleri ile sürekli hedef gösterilmem.

2. Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sn. Ahmet Çelik'in 26 Ocak 2021 tarihli ve "Yeniçağ'a saldırıların azmettiricisi Devlet Bahçeli'dir" Tweet mesajı,

3.Sinan Ateş cinayetine adı karışan tüm isimlerin yer aldığı soruşturma dosyası ve medyada yer alan tüm haberler.

4. Siyasi parti liderlerinin ve Ateş'in ailesinin MHP ve Bahçeli'ye yönelik açıklamaları.

5. Bahçeli'nin Meclis grup toplantısındaki, "İçimize sızmış iş birlikçileri ayrıca ve dikkatle değerlendireceğiz" itirafı ile cinayet sonrası yaptığı açıklamalar.

6. MHP'nin önde gelen isimlerinden Efendi Barutçu'nun, 23 Mart 2022'de Devlet Bahçeli'ye gönderdiği ve Facebook'da yayınladığı, "Bu akan ve korkarım ki akacak kanı durdurun" başlıklı açık mektup ile devam mektupları.

Sonuç ve talep:

-"MHP ve Ülkü Ocakları'nı kurumsal olarak asla suçlamıyorum.

-Saygın kurumların adları ile nüfuzlarını kötüye kullanarak suç işleyen kişi ya da kişilerin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum.

-Tüm bu anlatımını yaptığım olaylar arasında hem hukuki hem de fiili anlamda illiyettin bulunduğu kanısındayım. Bu durumun Türkiye Cumhuriyeti'nin idari ve hukuki mercileri tarafından tetkik edilmesini,

-Ve tüm saldırı ve cinayet dosyalarının birleştirilmesini;

-"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurulması" hükmünü içeren TCK'nın 220'nci maddesi ile diğer kanunlar çerçevesinde suç işleyenlerin cezalandırılmasını talep ediyorum.

Tanıklar ve deliller:

Yazımda adı geçen ve saldırıya uğrayan tüm isimlerin tanık olarak dinlenmesi. Saldırı ve cinayete yönelik dava dosyalarının delil olarak toplanması.