Politika

Orhan Bursalı: Cumhurbaşkanı'nın seçim sloganı belli oldu, seçmenin önüne tamamen kendini koyuyor

"Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye’ye saldırıyor demektir" demişti

09 Haziran 2022 10:04

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye’ye saldırıyor demektir. Dünyada her kim AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı kötülüyorsa aslında Türkiye’yi hedef alıyor demektir" sözlerini hatırlatarak, seçim sloganının belli olduğunu söyledi. 

"Eğer iktidarın (yani cumhurbaşkanının) gerçekten seçime (zamanında) gitme kararı varsa, seçmene sunacağı en önemli vaat 'Ben' yani kendisi olacaktır" diyen Bursalı şu ifadeleri kullandı:

"Saldırı mı? Öyle bir şey yok, eleştiri, ağır eleştiri, kıyasıya siyasi eleştiri var. Ama cumhurbaşkanı bunları saldırı olarak görüyor.

İki cümle var yukarıdaki alıntıda. İlkinde kendisi. Saldırı sözcüğünü burada kullanıyor. İkincisinde ise AKP ve Cumhur İttifakı var. Burada da bu ikisi için 'kim kötülüyorsa' diyor. Aslında üç bileşen de kendisi. Ben=Türkiye. AKP=Türkiye. Cumhur İttifakı=Türkiye. Hepsi ben ve hepsi Türkiye.

O altın yaldız kaplı saltanat koltuğunda bu kadar uzun süre oturunca, kaçınılmaz olarak müthiş bir özdeşleşme, aynılaşma, et-kemik gibi bütünleşme, kaynaşma oluyor. Bir ve tek.

Ve ülkenin en değerli, en büyük varlığı da kendisi.

Seçimlere bu hava ile gidiyoruz ve RTE seçmenin önüne tamamen kendini koyuyor. Parti teşkilatı ve küçük ortak mı? Onlar sadece RTE’nin altın yaldızlı koltukta daha uzun süre oturması için birer vazgeçilmez koltuk değneği. Onlar olmadan olmaz." 

Yazının tamamı için tıklayın.