Gündem

Orhan Bursalı: CHP’nin kendi güçlerini de seferber etmesi halinde, 2018 sürecine 2023’te nokta konacaktır

25 Ocak 2021 10:44

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, "CHP’nin kendi güçlerini de seferber etmesi halinde, 2018 sürecine 2023’te nokta konacaktır" görüşünü savundu. 

Bursalı yazısında, "2023, kesin her şeyi kaybetmenin tarihidir. Kılıçdaroğlu’nun bu seçimde hem geniş cephe politikası hem de İmamoğlu seçimi başarılı oldu ve iktidarın kaybetmesine yardımcı oldu. Şimdi benzer bir sürecin içindeyiz ve bu politik çizginin daha bir üst düzeyde ve daha başarılı sürdürülebilmesi ve CHP’nin kendi güçlerini de seferber etmesi halinde, 2018 sürecine 2023’te nokta konacaktır." düşüncesini dile getirdi.

Bursalı, "Bu geçişlerden sonra, bu yazının odak konusu Saray’ın CHP politikasına dönebiliriz. Çünkü bu, önümüzdeki dönem çok sık karşımıza gelecek ve analiz konusu olacak. Saray, CHP’yi çökertme politikası izliyor. Çünkü muhalefetin belkemiğini CHP oluşturuyor. Onu çökertmek ve dağıtmakla, Millet İttifakı’nın da yeniden oluşturulmasını önleyeceğini hesap ediyor. Bu politikanın, bir yargıyı kullanma ayağı var. Bir de Kılıçdaroğlu’nu çökertme ayağı. Kılıçdaroğlu zayıflarsa CHP kendi derdine düşecek, uzun sürecek liderlikler yarışı ve çekişmesi ile siyasetten kopacak. Ayrıca CHP’den ne adam olur ne iktidar seçeneği, görüşü seçmende daha yüksek bir karşılık bulacaktır." görüşünü savundu.