Dünya

OpenAI yeni finansman turlarında: Space X'ten sonra ABD'deki en değerli girişim haline gelebilir

ChatGPT'nin sahibi şirket, Microsoft Corp'tan bugüne kadar 13 milyar dolar toplayarak Silikon Vadisi'nin en sıcak girişimi haline geldi

23 Aralık 2023 08:21

T24 Dış Haberler

Yapay zeka firması OpenAI'nin, 100 milyar dolar veya üzerinde bir değerleme ile yeni bir finansman için görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. 

CBInsights'ın verilerine göre, fonlama turu planlandığı gibi gerçekleşirse yapay zeka şirketi, Elon Musk'ın Space Exploration Technologies Corp. şirketinin ardından ABD'deki en değerli ikinci girişim olacak.

ChatGPT'nin sahibi şirket, Microsoft Corp'tan bugüne kadar 13 milyar dolar toplayarak Silikon Vadisi'nin en sıcak girişimi haline geldi ve birkaç ay içinde teknoloji endüstrisinin manzarasını değiştiren yapay zekaya yönelik bir teşvik oluşturdu. 

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre OpenAI, Abu Dabi merkezli G42 ile yeni bir çip girişimi için finansman sağlamak üzere görüşmelerde bulundu. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilerden biri, girişimin G42'den 8 milyar ila 10 milyar dolar arasında bir kaynak sağlamayı görüştüğünü söyledi. Çip girişimi ve daha geniş şirket fonlama çabalarının ilişkili olup olmadığı belirsiz.

Ekim ayında G42, OpenAI ile "BAE ve bölgesel pazarlara son teknoloji yapay zeka çözümleri sunmak için" bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.