Gündem

Onursal Adıgüzel'den partisine: Anketler görmezden gelindi

19 Eylül 2023 14:05

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Ocak'ta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” dedi.

Mayıs seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgi almasının ardından veri sistemi tartışmalarında CHP'li Adıgüzel, eleştirilerin odağı haline gelmiş ve 14 Mayıs birinci tur seçiminden kısa bir süre sonra görevinden istifa etmişti.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan Adıgüzel, “14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21.30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibarıyla sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” dedi. Adıgüzel, sorumluluğun "örgütten sorumlu genel başkan yardımcısında" olduğunu söyledi.

Adıgüzel, "Ben bütün süreçleri kayıt altına aldım. Zaten dijital dünya log kayıtlarıyla yürür. Bütün adımlar kayıt altına alınmıştır ve tek bir eksik bulamazlar. Başında olduğum sistem, seçim gecesi tek bir saniye bile aksamadan çalıştı. Bunun aksine iddia eden herkesle yüzleşmeye hazırım. Ben üzerime düşen görevi fazlasıyla yaptığımı ve bu süreçte büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum" dedi. 

Röportajın tamamını okumak için tıklayın