Dünya

OnlyFans'ın patronuna 338 milyon dolar kâr payı ödendi: Ana şirketin yıllık kârı yarım milyar doların üzerinde

Fenix'in tek hissedarı Leonid Radvinsky'nin kişisel servetinin 2 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor

25 Ağustos 2023 10:16

T24 Dış Haberler

Sık sık erotik içeriklerle gündeme gelen ancak birçok dalda içerik üreticisi tarafından kullanılan OnlyFans platformunun sahibi Leonid Radvinsky'e 338 milyon dolar kâr payı ödendi. 

OnlyFans da dahil olmak üzere birçok platformun bağlı bulunduğu ana şirket Felix International, yıllık kârın yarım milyar doların üzerine çıktığını açıkladı. OnlyFans, şu anda üç milyondan fazla içerik üreticisine ve yaklaşık 240 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. 

TIKLAYIN | OnlyFans "kolay para kazanma" platformuna mı dönüştü?

İngiltere merkezli Fenix'in tek hissedarı Leonid Radvinsky'nin kişisel servetinin 2 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

İngiltere'deki kurumsal kayıt kuruluşu Companies House'a sunulan hesaplarda firma, Kasım 2022 sonuna kadar OnlyFans platformuna 5,5 milyar dolardan fazla harcama yapıldığını söyledi. Bu rakam 2021'de 4,8 milyar dolardı.

Londra'da kayıtlı firma, bir önceki yıl 432 milyon dolar olan vergi öncesi kârının 525 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

OnlyFans'taki içerik oluşturucu sayısı yüzde 47 artışla neredeyse 3,2 milyona yükselirken, kullanıcı sayısı yüzde 27 artışla 239 milyona yaklaştı.

Şirket ayrıca ilk kez gelirlerinin yarısından fazlasının, içerik oluşturucuların ipuçları ve isteğe bağlı içerik gibi abonelik dışı hizmetlerinden elde edildiğini söyledi.

Firma, sitede yapılan ödemelerin beşte birini aldığını ve yaklaşık yüzde 80'inin içerik oluşturuculara gittiğini söyledi.

TIKLAYIN | Türkiye’de OnlyFans’a erişim engeli getirildi

Fenix, dosyalamada "OnlyFans sürekli büyüme ve karlılık kaydetti. Bu, hem içerik oluşturucu ve hayran sayısı açısından platformun büyümesini hem de mevcut içerik oluşturucuların kazançlarındaki büyümeyi yansıtıyor" dedi.

OnlyFans ve diğer çevrimiçi yayın siteleri, koronavirüs karantinaları sırasında patlama yaşadı. Ancak bu platformların çoğu kısıtlamalar kaldırıldıkça pandemi dönemi kazançlarının düştüğünü gördü.

OnlyFans 2016 yılında Guy ve Tim Stokely tarafından kuruldu.

Şirket, daha sonra 2018 yılında Ukraynalı-Amerikalı girişimci ve porno sitesi sahibi Bay Radvinsky'ye satıldı. Forbes dergisine göre Radvinsky'nin tahmini net serveti 2,1 milyar dolar.